Kompaktný dron so 4K kamerou nemusí stáť 1000 EUR

Pred niekoľkými rokmi absolútny prepych, dnes už pomerne bežný štandard. Aj tak by sa dali charakterizovať drony, ktoré sa za posledné roky výrazne zlepšili a zároveň zlacneli. Skvelou ukážkou týchto trendov je dron FIMI X8 SEktorý ponúka prvky prémiových konkurentov za fantastickú cenu.

Kompaktné rozmery a skvelé funkcie

V prvom rade dron zaujme svojimi rozmermi v zloženom stave. Má iba 73 x 106 x 204 mm. Dron je tak iba o čosi väčší ako bežný smartfón a to pri prenášaní skutočne oceníte. Výrobca spravil aj veľký krok vpred oproti poslednej generácii – novinka je o 42,8 % ľahšia a celkový objem v zloženom stave je až o 70,2 % nižší. Ide tak o drona, ktorého ľahko prenesiete v bežnom ruksaku.

Dron pritom vo vzduchu vydrží až 33 minúta a poletí rýchlosťou až 18 m/s, čo je takmer 65 km/h. Všetky zábery pritom natočíte až v 4K rozlíšení s frekvenciou 30/25/24 FPS. Pri rozlíšení 2560 x 1440 px máte k dispozícii navyše 50 a 60 FPS režim, pri Full HD rozlíšení až 100 FPS a pri 720p rozlíšení až 200 FPS.

3-osová stabilizácia sa postará o plynulé video a k pekným záberom prispeje aj odolnosť drona proti vetru s rýchlosťou až do 50 km/h. Dron je tiež vybavený mnohými zaujímavými režimami fotografovania a natáčania videa. K dispozícii je niekoľko foriem panoramatických záberov, režim inteligentného sledovania objektu, možnosti plánovania trasy či vytvárania krásnych kinematických záberov.

Oproti konkurencii polovičná cena

Dron FIMI X8 SE je v e-shope GearBest k dispozícii na predobjednávku za fantastickú cenu. Aktuálne môže byť váš za iba niečo vyše 435 EUR, čo je prakticky polovičná cena oproti podobným dronom bežne dostupným na trhu.

Disqus Comments Loading...