Instagram Stories sa teraz dajú zdieľať do Facebook Stories

Niet pochýb, že Instagram Stories sa stali mega populárnymi medzi drvivou väčšinou používateľov Instagramu. A hoci má rovnakú funkciu aj Facebook Stories, predsa len ho využíva menej ľudí. Pred pár týždňami sa však v testovacej prevádzke v Portugalsku ukázalo, že Instagram Stories sa budú dať zdieľať aj do Facebook aplikácie. Napokon, je to už oficiálny fakt, nakoľko to potvrdilo vedenie Facebooku a túto aktualitu sme si už aj vyskúšali.

“Teraz máte možnosť zdieľať vašu Instagram Stories do vašej Facebook Stories. Neustále pracujeme na tom, aby sme uľahčili zdieľanie akéhokoľvek momentu s ľuďmi, na ktorých vám záleží,” povedal hovorca Facebooku.

Možnosť zdieľať Stories cross-platformovo je zatiaľ možná len v postupnosti z Instagramu na Facebook. Naopak sa to zatiaľ nedá, i keď hovorca to do budúcnosti nevylúčil. Výnimkou pri zdieľaní Facebook Stories sú firemné profily, ktoré stále nemajú možnosť ich vytvárať.

Zdieľanie príbehov z Instagramu
Zdieľanie príbehov z Instagramu

Funkcionalitu sme vyskúšali a pekne funguje, stačí si v nastaveniach Instagram Stories zakliknúť možnosť publikovať aj na Facebooku. Potom sa nám objavila aj v aplikácii Facebook. Cieľom novinky je zjednodušiť používateľom zdieľanie momentu a nedegradovať kvalitu pri pracnom zdieľaní z platformy na platformu.

Pred pár dňami sme písali článok o tom, že Instagramu sa podarilo vylepšiť si skóre v používateľnosti aj vďaka populárnym Stories. A hoci má už aj WhatsApp svoj príbeh a rovnako aj Messenger, Facebook nechcel so svojou aplikáciou zaostávať.

Mimochodom, popularita Snapchatu, ktorý sa považuje za otca tejto fičúry, postupne klesá. Vyzerá to tak, že ľudia si obľúbili nové funkcie na aplikáciách, ktoré využívajú dlhšie a častejšie a oceňujú tu tieto novinky.

Zdroj: techcrunch.com

Disqus Comments Loading...