Instagram konečne umožňuje nahrávať fotografie bez orezania

Instagram prináša vo svojom najnovšom update veľkú novinku. Po novom už totižto nebudete odkázaní len na štvorcový formát fotografií, ale budete môcť využiť aj bežnejšie snímky vytvorené v landscape móde. Instagram bude aj naďalej natívne podporovať svoj zaužívaný formát, no používateľ bude mať výber, ako bude výsledná fotografia orezaná.

Novinka je dostupná priamo v aktualizovanej aplikácii pre iOS a Android, a to v sekcii s galériou. Tu nájdete malé tlačidlo umiestnené v náhľade fotografie, ktoré slúži na prepnutie medzi režimom fotografie na šírku a štvorcovým orezaním, ktoré je dnes pre Instagram tak typické. Prepnutím na landscape mód je možné fotografiu publikovať bez orezania jej dôležitých častí, používateľ však môže stále použiť funkciu priblíženia a vybrať si tak len jej časť.

 

Štvorcový formát mal pre sociálnu sieť niekoľko podstatných výhod. Udržoval konzistentný vzhľad náhľadov fotografií v aplikácii a umožňoval lepšie zobrazovanie na zariadeniach s menším displejom. S pribúdajúcimi mobilnými zariadeniami, ktorých displeje už dávno presiahli hranicu 5-palcov, to však už nepredstavuje žiadne benefity. Navyše, aj samotní používatelia častokrát využívali aplikácie tretích strán, ktoré dokázali landscape fotografie upraviť tak, aby sa dali použiť aj na Instagrame. Zmeny, ktoré sa v aplikácii udiali sú teda viac než vítané a určite ich ocení nejeden používateľ Instagramu.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: Instagram

 

Disqus Comments Loading...