HugOne monitoruje spánok celej rodiny | CES 2015

V dnešnom vyťaženom svete plnom práce a povinností nie je žiadným prekvapením, že mnoho ľudí využíva mobilné technológie, ako pomôcku v snahe dosiahnuť lepší spánok. Na trhu sú už stovky mobilných aplikácií alebo produktov, ktoré im s týmto pomôžu. Pred veľtrhom CES 2015 sa však objavila spoločnosť s názvom Sevenhugs, ktorá vytvorila jeden produkt pre všetkých členov rodiny, ktorý sa skladá z centrálneho zariadenia HugOne a malých monitorovacích zariadení Minihugs, ktoré sledujú spánok každej osoby.

Tieto minihugs sa umiestnia na kraj postele a keď si osoba ľahne, začne sledovať kedy upadne do spánku, ako sa správa počas neho a kedy vstane. Všetky tieto informácie poputujú späť do HugOne, odkiaľ si používatelia môžu prezerať aktivitu každého člena domácnosti pomocou mobilnej aplikácie. Snímače Minihugs navyše dokážu monitorovať vlhkosť či teplotu priestoru a pripojiť sa k inteligentnému termostatu a upraviť na základe toho vykurovanie.

Monitorovacie zariadenie Minihug

Najvýraznejším prínosom spoločnosti Sevenhugs je práve prístup zameraný na celú rodinu. Rodičia tak môžu mať prehľad, kedy chodia ich deti spať a či aj naozaj spia. Taktiež môžu obdržať notifikácie, kedy je ten správny čas zobudiť dieťa podľa spánkových cyklov. Zariadenie sa bude predávať, ako celok (centrálny HugOne + 2 senzory minihugs) za 169 amerických dolárov od začiatku Marca tohto roka. Dodatočné senzory sa budú dať dokúpiť za 39 dolárov. Viac informácií nájdete na domovskej stránke seven-hugs.com.

Zdroj: theverge

Disqus Comments Loading...