Huawei Watch prvej generácie obsahujú NFC. Nie je však aktivované

Spoločnosť Huawei len prednedávnom predstavila svoje nové hodinky Huawei Watch 2. Tie majú priniesť navyše aj funkcionalitu NFC pre schopnosť realizovať bezkontaktné platby Android Pay. Najnovšie informácie však hovoria o prítomnosti NFC čipu aj v pôvodných hodinkách Huawei Watch. Tento čip v hodinkách nebol nikdy aktivovaný.

Náš tip
Huawei Watch majú byť aktualizované na Android Wear 2.0 tento mesiac

Technologický tím spoločnosti Google v týchto dňoch testuje funkcionalitu NFC a platby Android Pay práve prostredníctvom hodiniek. To by s príchodom Android Wear 2.0 mohlo rozprúdiť záujem o inteligentné hodinky.

Náš tip
Huawei Watch 2 prichádzajú v dvoch verziách s novým dizajnom | MWC 2017

Je možné, že spoločnosť Huawei čaká práve na Android Wear 2.0 a svoju aktualizáciu spojenú s aktivovaním NFC čipu na pôvodných hodinkách Huawei Watch chystá niekedy neskôr v roku 2017. V prípade aktivácie by tak hlavným funkčným rozdielom medzi hodinkami Huawei Watch a Huawei Watch 2 ostávala podpora rýchlych LTE sietí.

Používate aj vy inteligentné hodinky? Prijali by ste si vo vašich hodinkách funkcionalitu NFC? Svoje postrehy nám môžete napísať do diskusie pod článkom.

Zdroj: Android Authority

Disqus Comments Loading...