Huawei P20 Pro: Testujeme novú vlajkovú loď, pýtajte sa!

SAMSUNG CSC

Ak sledujete naše sociálne siete, určite vám neuniklo, že tento týždeň sme sa zúčastnili oficiálneho svetového predstavenia nových vlajkových lodí spoločnosti Huawei. Modely Huawei P20 a P20 Pro si zaslúžili množstvo pozornosti a lepšie vybavený z nich sme už začali v redakcii testovať.

Huawei P20 Pro: Inovatívna vlajková loď

Huawei vlani väčšinu svojej snahy upriamil na štandardnú vlajkovú loď Huawei P10. Tentokrát je situácia iná a hoci P20 ponúka množstvo noviniek a kvalít, ktoré má aj väčší brat, predsa len je Huawei P20 Pro centrom všeobecného záujmu. Telefón prináša dizajnové aj funkčné novinky, ktorými sa výrazne odlišuje od svojho predchodcu.

Výrez v displeji je možné ukryť softvérovým nástrojom.

Na prvý pohľad vpredu zaujme displej s minimálnym rámikom a výrezom v hornej časti. Tento dizajnový prvok je čoraz častejší aj pri Android smartfónoch a musíme uznať, že v spoločnosti Huawei robili čo mohli, aby bol tento výrez čo najmenší.

Atraktívne Twilight farebné prevedenie, ktoré mení farbu.

Veľké inovácie sa konajú ale aj na zadnej strane, kde v prípade modelu Huawei P20 Pro nájdeme až tri fotoaparáty. Táto sústava prináša množstvo noviniek – primárny senzor má rozlíšenie až 40 MP, následne tu nájdeme 20MP monochromatický snímač a 8MP fotoaparát schopný 3-násobného bezstratového priblíženia.

Najviac pozornosti sa sústredilo práve na tento fotoaparát, ktorý dosiahol absolútne rekordné skóre v hodnotení portálom DxOMark a práve tomuto prvku sa v našom testovaní budeme venovať najintenzívnejšie.

V redakcii testujeme telefón v elegantnej modrej farbe.

Nová vlajková loď si tiež požičala niektoré prvky zo série Mate. Nájdeme tu preto 6,1″ OLED displej s rozlíšením 1080 x 2244 px, vo vnútri bije čip Kirin 970, ktorému sekunduje 6 GB RAM a 128 GB vnútornej pamäte. Väčší model tiež ponúka odolnosť voči vode a prachu IP67 a poteší aj 4000 mAh batéria.

Čo vás zaujíma? Pýtajte sa!

Huawei P20 Pro tak prináša skutočne množstvo inovácií, najmä v porovnaní s vlaňajším modelom Huawei P10. Kovovú konštrukciu vystriedalo sklo, pribudla tretia hlavná kamera, aj predná kamera prešla zlepšením a má rozlíšenie 24 MP. Vylepšený bol softvér fotoaparátu aj celkový systém. Android je tu vo verzii 8.1 Oreo a nájdeme tu aj najaktuálnejšiu nadstavbu EMUI 8.1. Skener odtlačkov ostal na prednej strane, pribudol duálny stereo systém reproduktorov, no zmizol 3,5mm jack pre slúchadlá.

K dispozícii je aj ružová farba, ktorá zaujme nežnejšie pohlavie.

My už telefón v redakcii aktívne testujeme a už čoskoro vám prinesieme kompletnú recenziu. Zatiaľ sa môžete pýtať, čo vás o telefóne zaujíma a my vám odpovieme v komentároch pod týmto článkom, prípadne v samotnej recenzii.

Disqus Comments Loading...