HTC sa pripomína bluetooth slúchadlami True Wireless Earbuds Plus

Zdroj: Notebookcheck.net

Tchajwanská spoločnosť HTC patrila ešte pred 10 rokmi k najpredávanejším výrobcom smartfónov. Dnes je pre ňu tento trh už skôr okrajový a nový smartfón už dlho nepredstavila. Tento týždeň však v tichosti uviedla nové bluetooth slúchadla HTC True Wireless Earbuds Pro. Čo ponúkajú, zhrnul portál GizmoChina.

Okrem funkcie ANC je prítomné aj ENC

Spoločnosť HTC bola kedysi jedným z najinovatívnejších výrobcov smartfónov a pre Google dokonca vyrobila prvý Android smartfón. V prípade jej nových slúchadiel však inovácie nehľadajte. Ide o dnes už klasické TWS slúchadla typu Apple AirPods s nabíjacím puzdrom. Na výber je čierna a biela farba tela. Plusom je určite ich kompaktná veľkosť.

Biela farba | Zdroj: GizmoChina
Čierna farba | Zdroj: GizmoChina.com

Ako väčšia TWS slúchadiel na trhu sa aj novinka od HTC chváli funkciou aktívneho potlačenia okolitého hluku (ANC). Prítomná je dokonca aj funkcia ENC (Environmental Noise Cancellation), ktorá slúži pre čistejší prenos hlasu a ocenia ju hlavne mobilný hráči pri vzájomnej komunikácii. Slúchadlá dokážu na jedno nabitie fungovať 4,5 hodiny so zapnutou funkciou ANC a 5,5 hodiny bez nej.

Nabíjacie puzdro predlží výdrž na 24 hodín

Ako zníži výdrž funkcia ENC výrobca nešpecifikuje .Nabíjacie puzdro ju však dokáže predlžiť až na celkovo 24 hodín. Portál GizmoChina sa síce zmieňuje o 86 hodinách, ale podľa oficiálnych stránok výrobcu ide o chybný údaj. Bezdrôtové nabíjanie puzdra bohužiaľ chýba a nabijete ho len cez USB-C konektor.

Slúchadlám našťastie nechýba napríklad dotykové ovládanie alebo odolnosť voči vode certifikácie IPX5, takže s nimi môžete ísť aj do dažďa. O prepojenie so smartfónom sa postará rozhranie Bluetooth 5.0. Vo Veľkej Británii sa budú HTC True Wireless Earbuds Pro  predávať za cenu 69 libier. Cena pre ďalšie európske krajiny zatiaľ nebola oznámená.

Aká je konkurencia?

Konkurentom pre nové slúchadla od HTC budú napríklad Redmi AirDots 3 Pro, ktoré majú o niečo nižšiu cenu a dokonca aj podporu bezdrôtového nabíjania. A ak si zákazník priplatí, tak môže mať kvalitnejší produkt Samsung Galaxy Buds Pro.

Náš tip
Nous smart home: Inteligentná domácnosť jednoduho, lacno a funkčne

 

Disqus Comments Loading...