HTC Myst bude ďalším Facebook smartfónom, poznáme špecifikácie

Spoločnosť HTC sa okrem výroby prvého Nexus smartfónu preslávila aj tým, že pravidelne spolupracuje s Facebookom. Ich spoluprácou vzniklo už niekoľko zariadení, pričom HTC Myst by mal byť ďalším do zbierky. Tentokrát sa do výroby však zapojí aj americký gigant AT&T, ktorý má na svedomí LTE konektivitu nového Facebook smartfónu. Ten vzniká zrejme ako pokračovanie modelu HTC Status, americkej verzie smartfónu HTC ChaCha s Facebook tlačidlom.

HTC ChaCha s Facebook tlačidlom

Nový smartfón HTC Myst by mal ponúkať hardvérovú výbavu strednej triedy a určený bude najmä tínedžerom a ľuďom závislým na Facebooku. Poháňať ho má 2-jadrový procesor Qualcomm MSM8960 s taktom 1,5 GHz, ktorému bude pomáhať aj 1 GB RAM. Displej by mal mať uhlopriečku až 4,3-palca a HD rozlíšenie, čo v tomto prípade pokladáme za veľký krok vpred. Dnes sa totižto všetko zakladá na dotyku a hardvérové tlačidlá upadajú do úzadia. Z ďalšej výbavy je známa dvojica 5 Mpix/1,6 Mpix fotoaparátov a 16 GB vnútorná pamäť, ktorú zrejme nebude možné rozšíriť o pamäť microSD karty. Samozrejmosťou je už spomínané LTE pripojenie.

HTC Myst (Ilustračný obrázok)

Čo sa softéru týka, HTC Myst by mal byť založený na Androide 4.1.2, no zatiaľ nie je známe, či bude obohatený aj o HTC Sense alebo príde trojica výrobcov s niečím novým. Za určité môžme považovať predinštalovanie aplikácií Facebook, Facebook Messenger a Instagram. Uvidíme však, či ďalší Facebook smartfón nepríde s vlastnou úpravou softvéru, ktorá bude orientovaná hlavne na sociálne siete a zdieľanie obsahu. Otázne je aj to, či HTC na tento smartfón umiestni opäť tlačidlo Facebook. Hoci sú všetky vyššie spomínané údaje viacmenej ešte len dohadmi, v zahraničí sa už rozpráva o tom, kedy by toto zariadenie mohlo prísť na trh. A letné mesiace vraj nie sú nereálne. Uvidíme však, kedy a či vôbec sa toto zariadenie dostane na náš trh. Vedeli by ste si predstaviť, že by ste používali Android smartfón špeciálne upravený pre používanie s Facebookom?

Zdroj: Phandroid

Disqus Comments Loading...