HRY | Hexamond – logická hra na štýl klasického Hexagonu

Na Slovensku a v Čechách máme skutočne schopných vývojárov, ktorí dokážu naprogramovať naozaj kvalitné hry. Dôkazom je aj Hexamond, nová verzia klasickej počítačovej hry Hexagon, známej z PC. Vďaka jej autorovi, Michalovi Deákovi z herného štúdia Geardice, si túto logickú hru v novom prevedení môžeme vychutnať aj na našich mobilných zariadeniach.

Zaujímavo pôsobí hneď hlavné menu hry s pekne animovaným pozadím. Obsahuje len tri položky – hra proti počítaču, hra dvoch hráčov na jednom zariadení a návod ako hrať (v angličtine). Ten však ani nie je príliš potrebný, keďže sa jedná o známy herný koncept a ak ste aj podobnú hru nikdy nehrali, na pravidlá rýchlo prídete sami. Základom je herné pole s niekoľkými diamantmi. Po kliknutí na diamant sa zobrazia možnosti – hráč môže diamant duplikovať v niektorom zo susediacich políčok (sú vyznačené zelenou farbou), alebo ho presunúť o dve polia ďalej, avšak bez duplikácie (vyznačené žltou farbou). Samozrejme, podobné možnosti má aj súper, preto je dôležité uvažovať logicky a zvoliť správnu taktiku pri ťahoch, aby mal hráč na konci hry viac diamantov, než jeho súper. Hra končí vtedy, keď sú diamantmi zaplnené všetky políčka herného poľa.

Hexamond obsahuje 32 levelov, resp. rôznych herných polí, ktorých špecifikám je potrebné prispôsobiť stratégiu. Herné pole je možné multidotykovo otáčať a približovať si ho, čo však nie je nevyhnutné, keďže hra sa nám pohodlne hrala bez zoomovania aj na 4,3 palcovom displeji. Grafika je jednoduchá a primeraná tomuto typu hry; hudba sa v hre nenachádza, ale zvukové efekty sprevádzajú posúvanie a preskakovanie diamantov. Uvítali by sme však možnosť nastaviť stupne obtiažnosti hry.

Hra Hexamond vyžaduje minimálne rozlíšenie displeja 480 x 320 bodov a nainštalované Adobe Air. V obchode Google Play je distribuovaná zadarmo, neobsahuje žiadne mikrotransakcie a dokonca ani reklamy, čo autorovi slúži ku cti. Ak teda máte radi logické hry, nič vám nebráni vyskúšať ju.

Disqus Comments Loading...