Nový Honor Play ponúkne výborný herný zážitok za slušnú cenu

Ako už názov napovedá, nový Honor Play sa radí do kategórie herných smartfónov. Ponúka výkonný procesor Hisilicon Kirin 970, ktorý pochádza z dielne Huawei a obsahuje prvky umelej inteligencie. Dokáže sa učiť návyky používateľov, prípadne pomôže pri vytváraní lepších fotografií. Operačná pamäť dosahuje hodnotu 4 alebo 6 GB v závislosti od verzie. Kapacita vnútorného úložiska je 64 GB, pričom nechýba podpora pamäťových kariet microSD. Prístroj je Dual SIM, no druhý slot na SIM kartu je zdieľaný práve so slotom na pamäťovú kartu. Používateľ si bude musieť vybrať či sa uspokojí so 64 GB úložiska a Dual SIM funkcionalitou alebo lej jednou SIM a pamäťovou kartou.

Náš tip
Asus ROG Phone predstavený, ponúka ultimátny herný zážitok
Náš tip
Xiaomi Black Shark: Prichádza špičkový herný smartfón od Xiaomi

Na hry ako stvorený

Herný zážitok si bude možné vychutnať na veľkom, 6,3 palcovom displeji, ktorý ponúkne pomer strán 19,5:9 a rozlíšenie 2340 x 1080 pixelov. Pri hraní dokáže tento smartfón vibrovať v rytme hudby, takže herný zážitok bude ešte lepší. Rovnako ponúkne 3,5 mm audio konektor, do ktorého by sa mal šíriť 7,1 kanálový zvuk. S podporou GPU Turbo by mal Honor Play bez problémov zvládnuť aj tie najnáročnejšie hry.

 

Ani zvyšná výbava nie je vôbec zlá

Ochudobnená nebola ani ďalšia štandardná výbava smartfónov. Nechýba duálny fotoaparát s rozlíšením 16 a 2 megapixely. Ten dvojmegapixelový poslúži na lepšie portrétové fotografie, telefón vďaka nemu dosiahne lepšiu hĺbku ostrosti. Hlavný senzor ponúkne clonu f/2.2. Fotoaparát dokáže nahrávať videá v 4K rozlíšení pri 30 snímkoch za sekundu, rovnaké fps ponúkne aj pri Full HD videu. Výrobca nezabudol ani na rýchly skener odtlačkov prstov, ktorý si svoje miesto našiel na zadnej strane.

Okrem spomínaných funkcií nechýba podpora WiFi, 4G sietí, GPS či bluetooth vo verzii 4.2. Naopak chýba NFC a potešila by aj zvýšená odolnosť voči vode. Batéria má kapacitu veľmi slušných 3750 mAh a nabijete ju pomocou Micro USB konektoru a dodávanej nabíjačky, pričom nechýba rýchle nabíjanie. Smartfón by sa mal začať predávať v auguste a príde aj na slovenský trh. Informácie o cene zatiaľ hovoria, že by mal stáť do 350 € za základnú verziu.

Disqus Comments Loading...