Honor 8C je lacný smartfón s veľkým displejom a 4000 mAh batériou

Samostatná značka Honor, ktorá patrí čínskemu výrobcovi Huawei, by mala 31. októbra predstaviť vlajkovú loď Honor Magic 2. Ten by mal priniesť hlavne Full Screen displej bez rámčekov s výsuvnou konštrukciou pre prednú selfie kameru po vzore Oppo Find X. Pred jeho predstavením ale Honor predstavuje novinku Honor 8C. Smartfón ponúkne obrovský displej, slušný procesor a obrovskú batériu za veľmi dobrú cenu.

Displej vyrobený IPS technológiou má uhlopriečku 6,26 palcov a rozlíšenie 1520 x 720 pixelov. Vďaka výrezu v displeji pre selfie kameru zaberá až 86,6 percent prednej strany. O výkon sa stará čipset Qualcomm Snapdragon 632, ktorý je kombináciou pomerne výkonného CPU a staršieho GPU Adreno 506.

Duálny fotoaparát má hlavný 13-megapixelový snímač so svetelnosťou f/1.8 a 2-megapixelový hĺbkový snímač. Predná selfie kamera má 8 megapixelov a svetelnosť f/2.0. Na zadnej strane nájdeme aj snímač odtlačkov prstov. Nechýba podpora dual SIM aj microSD kariet.

Batéria s kapacitou 4000 mAh by v kombinácii s nízkym rozlíšením displeja mohla poskytnúť nadpriemernú výdrž na jedno nabitie. Použitým systémom je Android 8.1 Oreo s nadstavbou EMUI 8.2. Smartfón sa bude predávať vo variante so 4 GB RAM a 32 GB vnútornou pamäťou za cenu 140 Eur a vo variante s 64 GB vnútornou pamäťou za cenu 180 Eur.

Náš tip
Honor 8X oficiálne predstavený pre Európu: Cena a dostupnosť na Slovensku
Disqus Comments Loading...