Nová Honda Civic ponúkne infotainment systém Android Auto a CarPlay

Výrobca automobilov Honda patrí medzi prvé spoločnosti, ktoré vo svojich autách ponúkajú infotainment systém Android Auto. Samozrejme, automobilky už pred tým ponúkali infotainment systémy s upraveným systémom Android, no špeciálny systém Android Auto zatiaľ nájdeme iba na minime nových automobilov. Jedným z prvých je aj nedávno predstavený model Accord, ktorý je teraz nasledovaný populárnym modelom Civic.

Nový Civic 2016 bol predstavený iba tento týždeň a spoločnosť uvádza, že noví majitelia si pri kúpe automobilu budú môcť vybrať medzi systémom Android Auto a CarPlay od Apple v závislosti od toho, aký telefón používajú. Honda Civic je najpredávanejším automobilom spoločnosti a jedným z naobľúbenejších automobilov v USA. Aj preto je pravdepodobné, že použitie nových infotainment systémov v novom modeli Civic bude mať oveľa väčší dopad, ako predchádzajúce adaptácie od Hyundai či Ferrari.

Uvidíme, ako rýchlo si užívatelia osvoja nové systémy vo svojich automobiloch. Už nejaký čas je zrejmé, že všetko smeruje k tomu, aby boli mobilné zariadenia prepojené so systémom na našich automobiloch. To by nám malo nie len uľahčiť či spríjemniť cestovanie, ale aj zvýšiť bezpečnosť a umožniť vykonávať základné úlohy bez potreby držať telefón v ruke. Aj preto veríme, že Android Auto sa čo najskôr dostane aj do ďalších automobilov.

Zdroj: SlashGear via Android Community

Disqus Comments Loading...