Aplikácia Google Fotky má skrytý halloweensky easter egg

Spoločnosť Google je známa tým, že do svojich služieb, ich mobilných aplikácií a dokonca aj samotného systému Android často integruje rôzne easter eggy. Easter egg alebo veľkonočné vajíčko je skrytá, oficiálne nedokumentovaná funkcia, ktorej účelom je často vtipne na niečo odkazovať.

A v novej aktualizácii aplikácie Google Fotky teraz jeden easter egg nájdeme. Informoval o ňom server 9to5Google.

Čo si robil na Halloween minulý rok?

Easter egg spočíva v tom, že po zadaní slova Halloween do vyhľadávacieho poľa vám aplikácia vyhľadá všetky fotografie vytvorené počas tohto sviatku v minulých rokoch. Spolu s tým sa vám nad fotografiami na okamih zobrazí animovaná halloweenská tekvica, ktorá je typická pre tento sviatok. Pre funkčnosť easter eggu je nutná najnovšia verzia Google Fotiek 4.28, ktorú nájdete v obchode Google Play. Vo webovej verzii tejto služby to nefunguje.

Tri najznámejšie Easter eggy Googlu

Google je svojimi easter eggmi preslávený. V posledných rokoch ich vymyslel desiatky. Niektoré z nich fungovali krátkodobo a niektoré sú funkčné aj dnes. Môžete si napríklad skúsiť zadať do webového Google vyhľadávača spojenie do a barrel roll a pretočiť internetovú stránku. Chcete si zahrať legendárnu Atari hru Breakout/Arkanoid? Stačí vo vyhľadávaní napísať atari breakout a prepnúť na položku Obrázky. Neviete sa rozhodnúť a nemáte mincu, aby ste si s ňou hodili? Skúste vyhľadať výraz flip a coin.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...