Nabitie elektromobilu v našej najväčšej sieti nabíjačiek bude odteraz poriadne drahé

Slovenská sieť nabíjacích staníc pre elektromobily spoplatnila svoje služby. To, čo bolo doteraz zadarmo, teraz získalo poriadne vysokú cenovku. Spoločnosť GreenWay sa vybrala podobným smerom ako zahraničné firmy, no miesto viazanosti pre používateľov sa rozhodla nastaviť ceny poriadne vysoko.

O novinkách informovalo fórum TeslaClub.sk, kde sa nájde veľa zákazníkov tejto siete nabíjacích staníc. Spoločnosť aktuálne ponúka 19 nabíjacích staníc a hoci nabíjanie bolo doteraz bezplatné, jedna zastávka bola obmedzená na 45 minút. Teraz ponúka spoločnosť tri balíky – Zero, Optimal a Full. Základný balík je dostupný zadarmo, no nabíjanie vášho elektromobilu vás vyjde na 0,50 EUR za minútu, čo je skutočne vysoká cena. S ďalšími balíčkami ale cena výrazne klesá – pri Optimal je to 20 centov pri mesačnom poplatku 19 EUR a pri balíčku Full je mesačný poplatok 69 EUR a poplatok za minútu dobíjania je 10 centov.

Vyššie ceny spoločnosť obhajuje aj tým, že svojich zákazníkov k ničomu nezaväzuje. Aj pri najvyššom balíčku je ale možné, že doma nabijete svoje auto predsa len lacnejšie. Výkonný riaditeľ spoločnosti GreenWay Rastislav Lauko ale argumentoval, že výstavba siete nebola vôbec lacná a spoločnosť na ňu minula 800 000 EUR z vlastných prostriedkov. Ide ale o pomerne výrazné zmeny, ktoré možno ovplyvnia zákaznícku základňu spoločnosti a hoci šlo o dopredu avizovanú novinku, doterajšie ohlasy sú skôr negatívne.

Zdroj: TeslaClub.sk via Živé.sk

MojAndroid.sk spustil nový portál o elektromobiloch a hybridoch – www.eAutoPortal.sk
Disqus Comments Loading...