Táto grafénová externá batéria s kapacitou 5 000 mAh sa nabije za 10 minút

O grafénových batériách ste už možno počuli. Batérie s atómami uhlíka uložené v 2D mriežke majú v budúcnosti nahradiť li-ion batérie, no napriek množstvu sľubov sme nevideli takmer žiadne komerčné produkty. Až doteraz. Vzhľadom na to, ako dlho sa o graféne hovorí a koľko experimentov s ním už bolo vykonaných, zrejme nejde o úplne prvú komerčne dostupnú grafénovú batériu na svete. Táto mobilná power banka je však zrejme prvou, ktorá vyzerá ako skutočný produkt hodný realizácie.

Power banku má na starosti spoločnosť WPG, ktorá sa aktuálne snaží vyzbierať potrebné prostriedky na portáli s davovým financovaním Jingdong. V priebehu pár dní už ale externá batéria bez problémov prekonala svoj cieľ a je veľmi pravdepodobné, že do konca kampane vyzbiera niekoľkonásobne viac.

Power banka vyzerá na prvý pohľad úplne štandardne. Vo vnútri sa ale nachádza grafénová batéria s kapacitou 5 000 mAh, ktorú nabijete z 0 % na 100 % v priebehu 10 minút. To je skutočne niečo nevídané a ide iba o jednu z výhod, ktoré so sebou grafénové batérie prinesú.

Batéria pritom bude podporovať rôzne metódy rýchleho nabíjania. Nechýba podpora pre 12 V/5 A nabíjanie, 5 V/3 A nabíjanie, 9 V/2 A a 12 V/1,5 A. K dispozícii bude aj verzia s kapacitou 1 000 mAh, no zatiaľ nie je zrejmé, kedy a za koľko sa bude powe banka reálne predávať.

Zdroj: JD via GizmoChina

Disqus Comments Loading...