Google Tabuľky vďaka umelej inteligencii dokážu vytvárať automatické grafy

Google sa netají tým, že do svojich aplikácií pomaly integruje prvky umelej inteligencie. Chce totižto, aby umelá inteligencia robila veci, ktoré by inak museli robiť ľudia, a ušetrila im tak čas. Preto nás teší, že sa umelá inteligencia dostala aj do ďalšej Google aplikácie, a to konkrétne do Tabuliek Google. 

Po tom, ako minulý rok pridal do Tabuliek Google funkciu Explore, ktorá tiež využíva umelú inteligenciu, oznámil Google integráciu novej funkcie spojenej s machine learningom. Ide o automatické vytváranie grafov, ktoré má ľuďom pomôcť predstaviť si dáta, ktoré zapisujú do svojich tabuliek. Stačí teda, aby ste Tabuľkám Google prikázali vytvoriť graf z istej časti vašich tabuliek, a ony to zvládnu bez vašej pomoci.

Samozrejmosťou je neskoršia možnosť graf upraviť podľa svojich predstáv. Google však chce, aby bola tvorba grafov tak jednoduchá, akým jednoduchým je stlačenie jedného tlačidla. A samozrejmosťou je aj možnosť vkladania takto vytvorených grafov do prezentácií či dokumentov v ekosystéme Googlu.

Okrem toho Google vo svojich Tabuľkách vylepšil aj možnosti tlače, pridal niekoľko statických funkcií a povolil niektoré nové klávesové skratky. Novinky by mali byť už v najbližšom období dostupné na webe aj v mobilnej aplikácii Google Tabuľky.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: TechCrunch

Disqus Comments Loading...