Google Spaces je nová aplikácia určená na lepšiu spoluprácu

Spoločnosť Google bola vždy dobrá v tom, že nás vedela niečím prekvapiť. Či už to bol nový produkt, ambiciózny projekt či kúpa zaujímavého start-upu, Google skutočne nikdy neodpočíva a hľadá nové spôsoby a alternatívy, ako priniesť používateľom zaujímavé nástroje a služby. Takým nástrojom je aj Google Spaces, čo je nová aplikácia od Google zameraná na zjednodušenie online spolupráce.

Aplikácia ponúka okrem mobilnej verzie pre Android a iOS aj webové rozhranie, vďaka čomu je jej využívanie jednoduché a možné takmer na akomkoľvek zariadení. A v čom sa vlastne aplikácia líši od titulov ako Google Drive, Hangouts či Gmail, kde je spolupráca a komunikácia možná už teraz? Ide najmä o definíciu Priestorov, ako Google svoju aplikáciu označuje. Tieto priestory môžu reprezentovať jednotlivé projekty v tíme, v škole alebo vo firme a všetko, čo tu budete zdieľať, sa zobrazí všetkým členom priestoru.

Môže ísť o odkazy na internete, obrázky, či jednoduché správy. Takto jednoducho môžete dostať na jedno miesto všetky rôzne druhy súborov a materiálu, ktorý je potrebný pre vypracovanie daného projektu. Vieme si predstaviť, že aplikácia dokáže v niektorých prípadoch nahradiť aj viacero iných nástrojov a uľahčiť prácu. Samozrejmosťou je integrácia s ďalšími Google službami, takže ak patríte medzi používateľov nástrojov ako Google Dokumenty či Google Drive, používanie aplikácie bude mať pre vás ešte viac výhod.

Aplikácia je už teraz dostupná pre web a platformy iOS a Android, takže ju môžete začať testovať a využívať. Jej šikovnou funkciou je, že ma zabudovaný prehliadač a prístup k YouTube, vďaka čomu bude klikanie na odkazy jednoduchšie, keďže nebudete nútení opúšťať aplikáciu. Toto využijete najmä v mobilnej verzii služby. Dajte nám vedieť, čo si o novinke myslíte a podeľte sa o svoje názory v diskusii pod článkom.

Zdroj: Google via Android Community

Disqus Comments Loading...