Google predstavil Chromebook Pixel

Predchádzajúce špekulácie o prípravách nového Chromebooku z dielne spoločnosti Google boli predsa len pravdivé. Nový produkt s názvom Chromebook Pixel bol oficiálne predstavený a v obchode Google Play je už dokonca dostupný v predpredaji. Zariadenie je od základov navrhnuté pre prácu na internete a ponúka zaujímavý 12,85 palcový dotykový displej s netradičným pomerom strán 3:2 a rozlíšenie 2560 x 1700 pixelov. To predstavuje hustotu pixelov až 239 ppi a bude jednoznačne najväčším ťahákom pre kúpu. Google tvrdí, že ponúkne až o 18 % väčší vertikálny priestor než bežné displeje s pomerom 16:9.

Vo vnútri nového Chromebooku sa ukrýva dvojjadrový procesor Core i5 s frekvenciou 1,8 GHz a pamäť RAM o veľkosti 4 GB. Na výber budú dve možnosti vnútorného úložiska a to 32 GB a 64 GB SSD disk. Ak sa vám to bude zdať veľmi málo, Google s kúpou tohto zariadenia ponúkne 1 TB priestor v službe Google Drive po dobu 3 rokov. Verzia s menším diskom je vybavená technológiou Wi-Fi, pričom 64 GB verzia má okrem toho zabudovaný aj LTE čip s podporou siete Verizon. Okrem toho ponúkne trojicu mikrofónov na odstránenie šumu, pričom jeden je umiestnený pod klávesnicou a slúži na odstránenie zvuku pri písaní napr. počas Hangout konferencie. Samozrejmosťou je aj HD kamera, podsvietená klávesnica a veľký sklenený touchpad. Chromebook disponuje aj dvojicou USB 2.0 portov, SD / MMC čítačkou kariet, 3,5 mm jack-om a Mini DisplayPort-om pre video výstup. Batéria by mala podľa Googlu napájať Pixel po dobu 5 hodín.

Ak sa vám nový Chromebook Pixel začal páčiť, možno vás sklameme jeho cenou. Predchádzajúce modely boli totižto známe pre svoju nízku cenu, no zdá sa, že to sa rýchlo zmenilo. Model s 32 SSD diskom a technológiou Wi-Fi vás bude stáť 1299 dolárov a LTE verzia až 1449 dolárov.Viac info nájdete na domovskej stránke zariadenia.

Zdroj: engadget

Disqus Comments Loading...