MojAndroid

Prvý chromebook, osobný počítač na ktorom beží operačný systém Chrome OS, bol predstavený v máji 2011 a stal sa známy najmä pre svoju nízku cenu a rýchle spustenie. Od tej doby sa vyrobilo ešte niekoľko modelov od rôznych výrobcov, no len nedávno sa objavili informácie o novom zariadení, ktoré je momentálne vraj podrobované testom v Googli a má niesť názov Chromebook Pixel. Slovo Pixel je v kontexte s dotykovým displejom, ktorého rozlíšenie má byť neuveriteľných 2560 x 1700 pixelov.

Chromebook Pixel

Informácie pochádzajú od developera Francoisa Beauforta, ktorý ako prvý upozornil na prezentačné video a fotografie tohto zariadenia na sociálnej sieti Google+. Video malo v popise krátky text, ktorý informoval, že bolo vytvorené firmou nazvanou Slinky.me. Podľa informácií výkonného riaditeľa Victora Kocha neskôr vysvitlo, že servery spoločnosti boli napadnuté hackermi, ktorí videá z niekoľko ich projektov zverejnili na internete.

Na konci videa je uvedené “Navrhnuté Googlom. Až do posledného pixelu.” no nie sme si istí čo je na tom pravdy a môže ísť len o reklamný ťah zo strany Slinky.me. Na druhú stranu, tieto dohady hrajú ruka v ruke s predchádzajúcimi informáciami o pláne spoločnosti vypustiť chromebook s dotykovou obrazovkou a v poslednej dobe sa dokonca povráva o záhadnom spojení Androidu a Chrome OS. Ak bude Pixel naozaj vybavený dotykovou obrazovkou, dávalo by veľký zmysel ak by dokázal spustiť Android aplikácie.

Zdroj: androidauthority

12.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+