Hotspot na Androide aktivujete jednoducho už aj z druhého zariadenia

Viete, čo majú spoločné Služby Google Play a hotspot na vašom smartfóne? V súčasnosti najmä to, že aktualizácia pre Služby Google Play vám umožní využívať hotspot skutočne veľmi rozumne a efektívne. Platí to vtedy, ak máte dve zariadenia a najviac ocenia túto funkciu majitelia tabletu a smartfónu s Androidom. Stále platí, že väčšina používateľov si kupuje tablety bez mobilného pripojenia a k internetu sa často pripája práve prostredníctvom hotspotu na ich smartfóne. S novou aktualizáciou je celý tento proces oveľa jednoduchší.

Náš tip
Srandista nazval hotspot „Galaxy Note 7“. Lietadlo muselo takmer núdzovo pristáť

Miesto toho, aby ste museli manuálne zapnúť hotspot na vašom smartfóne a následne sa pripojiť k tejto Wi-Fi sieti cez váš tablet, všetko môžete spraviť z prostredia tabletu a oveľa rýchlejšie. Nová aktualizácia umožňuje automatické spustenie hotspotu z iného zariadenia, aké práve držíte v ruke. Jednoducho sa vyhľadajú zariadenia v blízkosti, kde ste tiež prihlásený pod vašim Google účtom a na diaľku takto môžete aktivovať hotspot a ihneď sa pripojiť na mobilné dáta iného svojho zariadenia.

Pre používateľov tabletu a smartfónu je to skutočne šikovná funkcia. Pripájanie tabletu k internetu tak bude oveľa jednoduchšie a je to ďalší dôvod naviac, prečo uprednostniť lacnejší tablet bez slotu na SIM kartu. Vzhľadom na to, že ide o aktualizáciu pre tak kľúčovú časť systému, akou sú Služby Google Play, je veľmi pravdepodobné, že aktualizácia bude uvoľňovaná postupne.

Zdroj: Geoffrey Zub (Google+) via Android Authority

Disqus Comments Loading...