Google Now on Tap rozpozná text aj na obrázkoch

Spoločnosť Google predstavila novú funkciu Google Now on Tap spolu so svojim systémom Android Marshmallow. Šlo o zaujímavý experiment, ktorý sa ale vo väčšine prípadov neukázal ako extra užitočný. Možno ešte potrebujeme čas zvyknúť si naň tak, ako to bolo v prípade predstavenia Google Now, no to neznamená, že spoločnosť nemá funkciu zlepšovať. Teraz sa objavili informácie o tom, že niektorí používatelia sú schopní využiť funkciu Now on Tap aj pri rozoznávaní textu z obrázkov a fotografií.

Takéto optické rozoznávanie znakov (OCR) je dnes už bežne dostupnou funkciou, no v aplikácii Google Now sme sa s ňou ešte nestretli. Ide o zaujímavú funkciu, ktorá vám pomôže rozpoznať text na obrázku a vďaka funkcii Now on Tap môžete ihneď vyhľadať informácie o pojme, ktorý je na texte na obrázku znázornený.

Žiaľ, novinka nefunguje u všetkých používateľov a zatiaľ nie je známy presný vzorec toho, kedy funkcia funguje a kedy nie. Niektorí používatelia hlásia, že OCR funguje aj priamo pri živom náhľade na text cez aplikáciu fotoaparátu. Tu je ale pravdepodobné, že je potrebná oficiálna aplikácia od Google. Pozitívne výsledky sa zobrazili aj pri práci s aplikáciou Fotky Google, no u nás, žiaľ, funkcia nepracovala podľa očakávania. Na Nexuse 6 s Androidom Marshmallow sme skúšali aj natívnu aplikáciu fotoaparátu a aj Fotky Google, no pri obrázkoch s textom nám Now on Tap neukázal žiadne výsledky. Je preto možné, že funkcia nefunguje na všetkých zariadeniach rovnako a na niektorých možno ešte nefunguje vôbec. V každom prípade, môžete funkciu sami odskúšať a dať nám v diskusii vedieť, či vám funguje a aké ste dosiahli výsledky. Samozrejme, podmienkou je, aby vaše zariadenie fungovalo so systémom Android Marshmallow.

Zdroj: Reddit 1, 2 via Android Police

Disqus Comments Loading...