Google Messenger sa mení na Android Messages. Bude konkurenciou pre iMessage!

Google v posledných hodinách urobil nečakanú zmenu v názve svojej SMS aplikácie. Titul, ktorý bol doteraz dostupný len ako Messenger, sa po novom bude volať Android Messages. Google tiež prezradil, že pôjde o predvolenú RCS aplikáciu výrobcu.

RCS je nový štandard správ, ktorý okrem Googlu budú podporovať aj operátori v USA a vo svete. Ide o konkurenciu pre iMessage a aplikácie ako WhatsApp, pretože RCS by malo podporovať aj posielanie multimediálnych správ. RCS je inak známe aj ako joyn, ktorý dnes podporuje viacero operátorov, vrátane slovenského Slovak Telekomu.

Náš tip
2014: Telekom uvádza joyn, novú komunikačnú aplikáciu

Zmena názvu jednoznačne napovedá, že Google chce, aby ľudia používali na Android smartfónoch na textovú komunikáciu práve túto aplikáciu. Dohodol sa aj s OEM výrobcami a Android Messages budú namiesto vlastnej aplikácie používať spoločnosti LG, Motorola, Sony, HTC, ZTE, Micromax, Nokia, Archos, BQ, Cherry Mobile, Condor, Fly, General Mobile, Lanix, LeEco, Lava, Kyocera, MyPhone, QMobile, Symphony a Wiko, pričom titul nájdeme samozrejme aj v zariadeniach Pixel a Android One.

Google sa dohodol aj s operátormi na rovnakom štandarde “bohatých textových správ”, ktorý zaručí kompatibilitu medzi všetkými operátormi aj zariadeniami. Podobne ako pri iMessage, aj v tomto prípade sa ale môže stať, že budete chcieť poslať RCS správu niekomu, koho operátor tento štandard nepodporuje, a tak ju pošle ako klasickú SMS.

Zdroj: TheVerge

Disqus Comments Loading...