Google Mapy automaticky preložia recenziu z pôvodného jazyka do vášho

Ak radi cestujete, určite ste už v zahraničí hľadali miesta, kde by ste zašli na obed či na večeru a chceli ste zistiť, čo si o nich myslia iní ľudia. Mnohé recenzie týchto miest sú ale často v cudzom jazyku, ktorému nerozumiete. Túto bariéru teraz odstraňuje aplikácia Google Mapy, ktorá automaticky prekladá recenzie z cudzieho jazyka do toho, ktorému rozumiete.

Náš tip
Google Mapy v novej verzii 9.51 prinášajú viacero drobných vylepšení │[APK súbor]

Automatický preklad cez Google Translate

Aplikácia k tomu veľmi umne využíva iný nástroj od Google – prekladač. To znamená, že recenzie nebudú vždy preložené úplne presne, ale kontext z nich pravdepodobne pochopíte. Ide o veľkú pomoc najmä pre turistov, ktorí sa snažia preskúmať anglicky nehovoriacu krajinu, pričom neovládajú domáci jazyk.

Automatická aktualizácia na strane serveru

Dobrou správou je aj to, že pre získanie tejto novej funkcie nebudete musieť spraviť nič. Nepotrebujete aktualizovať celú aplikáciu, novinka by sa mala zobraziť automaticky v momente, keď ju sprístupní Google.

V našom prípade sa tak zatiaľ nestalo. Preskúmali sme niekoľko zahraničných miest s recenziami v cudzích jazykoch a nikde sme nenatrafili na automatický preklad a ani možnosť zobrazenia takéhoto prekladu. Je preto pravdepodobné, že na sprístupnenie funkcie pre všetkých používateľov budeme musieť ešte chvíľu počkať. Môžeme ale očakávať, že sprístupnenie funkcie bude rýchlejšie ako v prípade, že by sme si museli aktualizovať celú aplikáciu.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: Google via GSM Arena

Disqus Comments Loading...