Google Mapy: Nové funkcie potešia vlastníkov elektromobilov

Google Mapy dostávajú v novej aktualizáciu trojicu vylepšení. Podľa portálu ArenEV potešia hlavne majiteľov elektromobilov.

Google Mapy spúšťajú funkciu Live View v nových mestách

Už v septembri oznámili Google Mapy funkciu Live View. Ide o vyhľadávanie so živým náhľadom, vďaka ktorému môžete intuitívnejšie skúmať svoje okolie. Využíva sa pritom umelá inteligencia (AI), miliardy obrázkov zo Street View a rozšírená realita (AR). Od budúceho týždňa sa toto vizuálne vyhľadávanie spustí v Londýne, Los Angeles, New Yorku, Paríži, San Franciscu a Tokiu pre platformy Android a iOS.

Live View | Zdroj: blog.google.com

Ako to funguje? Zdvihnete smartfón a kliknete na ikonu fotoaparátu vo vyhľadávacom paneli. Následne vidíte na obrazovke vo virtuálnej forme obchody, kaviarne, banky, bankomaty a ďalšie objekty so smermi a šípkami v rozšírenej realite (AR). Môžete tiež vidieť miesta, ktoré nie sú vo vašom bezprostrednom pohľade (napríklad obchod s oblečením okolo bloku).

Ak chcete nájsť ďalšie miesta, kliknete na rôzne kategórie miest a preskúmate, aké reštaurácie, bary, cukrárne, parky a stanice verejnej dopravy sú v blízkosti. Okrem toho môžete vidieť kľúčové informácie o každom mieste – napríklad či je alebo nie je otvorené, či je obsadené, aké má ceny a či ho komunita v Google Mapách hodnotí kladne.

Nájdite najlepšiu nabíjaciu stanicu pre svoj elektromobil

Ak máte elektromobil, tak už možno používate Google Mapy na vyhľadávanie nabíjacích staníc a získavanie informácií o nabíjačkách vo vašom okolí. Po aktualizácii bude teraz ešte jednoduchšie nájsť najlepšiu nabíjaciu stanicu pre vaše auto. Keď dáte vyhľadať „nabíjacie stanice EV“ a vyberiete filter „rýchle nabíjanie“ – zobrazia sa vám stanice s nabíjačkami s výkonom 50 kW alebo vyšším, aby ste mohli nabíjať rýchlejšie.

Nabíjacie stanice v Google Mapách | Zdroj: blog.google.com

Môžete tiež filtrovať stanice, ktoré ponúkajú konkrétny typ zástrčky vášho elektromobilu. Obidve možnosti sú teraz v Google Mapách aktívne pre platformy Android a iOS vo všetkých krajinách, v ktorých sú dostupné nabíjacie stanice pre elektromobily. Vlastník nabíjacej stanice musí samozrejme poskytnúť informácie o jej parametroch.

Google Mapy zobrazia bezbariérové ​​miesta po celom svete

V roku 2020 spustili Google Mapy v Austrálii, Japonsku, Spojenom kráľovstve a USA funkciu, ktorá ľuďom pomáha zistiť, či je destinácia bezbariérová. Po najnovšej aktualizácii by mala byť k dispozícii globálne pre všetky krajiny v rámci platforiem Android a iOS. Stačí zapnúť v Nastaveniach „Dostupné miesta“ a v profile uvidíte ikonu invalidného vozíka, ak má miesto bezbariérový vchod.

Bezbariérové miesta | Zdroj: blog.google.com

Rovnakú ikonu s prečiarknutím potom vidíte, ak ide o neprístupné miesto. Môžete tiež vidieť, či má miesto prístupné sedenie, toalety a parkovisko. Funkcia využíva informácie od vlastníkov firiem a zároveň príspevky od komunity Google Máp. Nevyužijú ju len invalidný ľudia. Funkcia môže byť tiež užitočná, ak sa chcete vyhnúť schodom, pretože máte kočík alebo batožinu.

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
Diesel Griffed Gen 6 sú elegantné smart hodinky s Wear OS
Disqus Comments Loading...