Google I/O: Žiadny Android 5.0 ani X-Phone, príde nový a lacnejší Nexus 4

Konferencia Google I/O je každoročne najväčším stretnutím webového giganta a developerov z celého sveta. Každý rok na tomto podujatí Google predstavuje nové Android zariadenia a takmer pravidlom sa stalo aj predstavenie novej verzie Androidu. Ani jeden z týchto predpokladov sa však tento rok nenaplní. Na Google I/O 2013 sa totižto nedočkáme nového systému Android 5.0 Key Lime Pie ani novinky X-Phone od Motoroly.

Google I/O sa bude konať medzi 15. a 17.májom, čiže už o pár týždňov. Google na ňom však nepredstaví nový Android 5.0 Key Lime Pie, nakoľko sa predstavenie tejto verzie Androidu oneskorí o 2 až 4 mesiace. Google chce totižto nechať výrobcom Android zariadení viac času, aby systém upravili a vložili vo finálnej podobe do svojich nových zariadení. Dlho očakávaný Android tak bude dostupný zrejme až v lete, pričom je celkom možné, že Google kvôli jeho predstaveniu pripraví špeciálnu udalosť.

Na konferencii spoločnosti Google sa nedočkáme ani novinky od firmy Motorola, ktorá už niekoľko mesiacov patrí práve pod spoločnosť Google. Pripravovaný Google/Motorola X-Phone totižto ešte stále nie je pripravený, a tak spoločnosť predstaví aspoň vylepšenú verziu aktuálneho smartfónu Nexus 4. Ten by sa mal dočkať 32 GB pamäťovej verzie a pridaná by mala byť aj podpora pre LTE sieť. Povráva sa aj o malej zmene dizajnu, detaily však zatiaľ nie sú dostupné. Cena 32 GB LTE Nexus 4 by sa mala pohybovať na úrovni 349 USD (cca 270 EUR).

Zmenu zažijú aj aktuálne sa predávajúce verzie s 8 a 16 GB vnútornej pamäte. Ich cena by po tomto dátume mala klesnúť na 299 USD (230 EUR) pre 16 GB verziu a 8 GB verzia by mala po Google I/O stáť iba 249 USD (190 EUR), pričom je celkom možné, že túto pamäťovú verziu spoločnosť stiahne z pultov predajní. Pri príležitosti predstavenia nového Androidu 5.0 Key Lime Pie neskôr v tomto roku spoločnosť zrejme predstaví aj Google X-Phone, necháme sa však prekvapiť a uvidíme, aké konkrétne informácie nám Google v najbližšom období prinesie.

Zdroj: PhoneArena

Disqus Comments Loading...