Užívateľská verzia Google Glass sa možno objavila v databáze certifikačného úradu

Inteligentné okuliare Google Glass boli dlhodobo v testovacej verzii určenej pre vývojárov a kombinácia ich vysokej cenovky a nízkeho využitia v každodennom živote spôsobili, že sa toto zariadenie nedostalo medzi bežných užívateľov. To ale nezastavilo snahu Google vytvoriť nostieľné zariadenie podobné okuliarom, ktoré by ste mohli ovládať hlasovými príkazmi a ktoré by mohlo výrazne zjednodušiť vaše každodenné činnosti. Zdá sa, že spoločnosť usilovne pracovala na príprave nástupcu prvej generácie a je možné, že nové okuliare sú už pripravené pre užívateľov.

Odhalil to záznam v databáze amerického certifikačného úradu, kde sa objavilo zariadenie, ktorého hardvérové špecifikácie nápadne pripomínajú inteligentné okuliare. Zariadenie, ktorého certifikát nesie v databáze označenie A4R-GG1, ponúka pripojenie cez Bluetooth LE, vymeniteľnú batériu a pripojenie k Wi-Fi štandardu 802.11 a/b/g/n/ac. Ďalšou indíciou, že za inkriminovaným zariadením sa skutočne skrývajú inteligentné okuliare, je ochranná známka certifikačného úradu. Tá má v tomto prípade elektronickú podobu, pričom biele písmo je zobrazené na čiernom podklade, čo je vzhľad veľmi podobný prostrediu Google Glass.

Samozrejme, tieto informácie stále nemusia ešte nič znamenať. Isté je iba to, že existuje zariadenie s vyššie spomínanými špecifikáciami a označením, ktoré prešlo certifikáciou. Je pravdepodobné, že pôjde skutočne o nástupcu Google Glass, no nie je to ani náhodou isté. Na potvrdenie týchto údajov si budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: FCC via phandroid

Disqus Comments Loading...