Google Drive 2.2 prináša Drag and Drop funkcie a iné novinky [DOWNLOAD]

Google opäť zdokonalil svoju aplikáciu Drive pre Android a v novej verzii prináša niekoľko zaujímavých noviniek. Tou najatraktívnejšou je určite funkcia Drag and Drop (“Potiahni a pusti”), ktorá umožňuje jednoduchšie premiestňovanie súborov v priečinkoch vášho Drive. Vďaka tomu je oveľa jednoduchšie používať službu Drive ako správcu vašich súborov v cloude.

Postup pre využitie novej funkcie je veľmi jednoduchý. Stačí, keď dlho podržíte akýkoľvek súbor alebo priečinok a následne sa zobrazí vyskakovacie menu na spodnej časti obrazovky. Potom môžete vybrať ďalšie priečinky a súbory, ktoré chcete premiestniť. Na záver už iba vyberiete priečinok, kde chcete tieto dáta premiestniť a je to hotové. Princíp je naozaj jednoduchý a je pravdepodobné, že ho poznáte z niektorých iných populárnych správcov súborov pre Android.

Okrem tejto funkčnej novinky sa Google zameral aj na vylepšenie vzhľadu aplikácie. Samozrejme, cieľom bolo priniesť ešte viac prvkov nového Material Dizajnu. V najnovšej verzii aplikácie Drive sa tak navigačné menu vľavo zobrazí cez celú obrazovku vášho zariadenia, vrátane notifikačnej lišty. Tá je pri zobrazení tohto menu celá priesvitná, vďaka čomu je na obrazovke zobrazené väčšie množstvo obsahu. Podobným spôsobom boli v poslednom čase aktualizované mnohé ďalšie aktualizácie od Google, vďaka čomu je dosiahnutá vyššia kompaktnosť pri používaní služieb od internetového giganta.

Nová verzia aplikácie Google Drive

Ak ste ešte aktualizáciu na novú verziu aplikácie nezískali, môžete využiť odkaz na stiahnutie pod článkom. Aplikácia v odkaze je overená a aktualizuje vašu súčasnú verziu aplikácie. Ak nájdete nejaké ďalšie zaujímavé novinky, môžete sa s nami o ne podeliť v diskusii pod článkom.

Odkaz na stiahnutie – Google Drive v2.2

Zdroj: Android Police

Disqus Comments Loading...