Google bude odmeňovať developerov. Majú mu pomôcť zvýšiť bezpečnosť Androidu

Google je známy nielen vďaka svojím produktom, ale aj politike, ktorú pri nich uplatňuje. Každý rok sa ich snaží vylepšiť nielen novými funkciami, ale aj opravou chýb a zvyšovaním bezpečnosti. Dobrým príkladom tohto snaženia je program odmeňovania za nájdenie chýb v prehliadači Chrome a iných služieb spoločnosti. Výška odmeny sa môže pohybovať od stoviek po tisícky dolárov. Internetový Gigant dokonca pravidelne poriada súťaže, kde zúčastneným za každú odhalenú bezpečnostnú dieru v Chrome, vyplatí neuveriteľných 60,000 amerických dolárov. Minulý mesiac spoločnosť program rozšírila a začala odmeňovať aj opravy kódu posielané do známych open-source projektov, ako OpenSSH, DNS server BIND, DHCP server ISC a veľa ďalších. Dnes sa k ním pridáva aj Android!

Nový program odmeňovania funguje na inej báze ako doteraz. Namiesto toho, aby Google odmeňoval za nájdenie a korekciu bezpečnostných chýb, bude sa im snažiť proaktívne predchádzať. Odmena bude vyplatená tým vývojárom, ktorých opravy alebo vylepšenia v kóde zvýšia bezpečnosť konkrétneho projektu, v našom prípade hlavne Androidu. Opravy sú zasielané správcom projektov a následne je na ne upozornený aj samotný Google. Ak spoločnosť uzná, že patch má pozitívny vplyv na bezpečnosť, odmení jeho tvorcu čiastkou v rozmedzí 500 až 3,000 dolárov.

Ako sa zdá, Google to myslí s bezpečnosťou Androidu skutočne vážne. Zahrnutím AOSP kódu Androidu do programu odmeňovania, by sme sa mohli dočkať zaujímavých vylepšení.  Odmeny  budú pre mnohých developerov určite predstavovať zaujímavú inšpiráciu k tomu, aby sa na zvyšovaní bezpečnosti podieľali. Najpopulárnejší mobilný operačný systém sa tak v budúcnosti stane ešte bezpečnejším ako kedykoľvek predtým.

Zdroj: androidauthority

Disqus Comments Loading...