Nový Google Asistent prináša vizuálne zmeny a nové možnosti pre vývojárov

Miroslav Schwamberg

Spoločnosť Google uvoľnila novú aktualizáciu pre svojho Asistenta. Väčšími zmenami prešiel jeho dizajn, ktorý je teraz aktuálnejší a modernejší. Pôvodný Google Asistent kládol dôraz na hlas a hlasové povely, no najnovšia verzia pridáva aj vizuálnu používateľskú skúsenosť.

Nové funkcie pre vývojárov

Používatelia síce doteraz mali aj vizuálnu spätnú väzbu k svojim príkazom, no tá je teraz prepracovanejšia a viac sa podobá na funkcie smart displejov. Okrem nového  vizuálneho spracovania sa funkcia dočkala aj iných zaujímavých noviniek a nových funkcií pre vývojárov. Tí teraz môžu vytvárať vlastný dizajn používateľského rozhrania. Google to nazýva slovami “rich responses” (bohaté odpovede) a vývojárom poskytuje aj sadu predpripravených vizuálnych nástrojov, z ktorých si môžu jednoducho vybrať.

Okrem toho, že vývojári môžu predávať pomocou asistenta svoj tovar, odteraz bude možné predávať aj softvér a rôzny iný digitálny sortiment. Okrem toho prichádza aj nový spôsob prihlasovania, pomocou ktorého používatelia jednoduchšie prepoja viacero účtov do jedného.

Náš tip
Google Asistent hovorí ďalšími dvomi európskymi jazykmi. Tým naším zatiaľ nie
Disqus Comments Loading...