GMD Gesture Control: Ovládajte Android dotykovými gestami

Dotykové gestá patria medzi funkcie smartfónu, ktoré si používateľ veľmi rýchlo osvojí a naučí sa používať. Ako najlepší príklad môžeme uviesť notifikačnú lištu systému Android, ktorú otvoríte pohybom prsta zhora nadol, alebo listovanie strán aplikácií zľava do prava a naopak. V prípade, že by ste chceli rozšíriť možnosti a sami riadiť aké funkcie jednotlivé gestá vykonajú, predstavujeme vám aplikáciu GestureControl, od vývojárov vystupujúcich pod prezývkou Good Mood Droid (GMD).

Aby ste mohli aplikáciu používať, musí mať vaše zariadenie ROOT a v nastaveniach povolené ladenie USB vo vývojárskych možnostiach. Po spustení sa vám zobrazia aktívne gestá pre tablet, ktorých zoznam nájdete nižšie. V prípade, že aplikáciu používate na smartfóne, využite možnosť jednoduchších gest s jedným prstom a v ponuke Gestures zvoľte možnosť Phone. Ešte pred samotným použitím, odporúčame kalibráciu rohov obrazovky, ktorú nájdete v menu Advanced.

Okrem preddefinovaných dotykových gest si môžete vytvoriť aj vlastné, pomocou jednoduchého systému v položke Custom Gestures, kde zadáte názov gesta, pohyb, počet prstov a samozrejme akciu, ktorú má vykonať. V ponuke sú napríklad skratky na kontakty, nastavenia, vyhľadávanie, menu a mnohé iné.

    

Zoznam základných gest aplikácie GMD Gesture Control:

  • pohyb 4 prstov vpravo – otvorí predchádzajúcu obrazovku
  • pohyb 4 prstov vľavo – otvorí ďalšiu aplikáciu
  • rozpínanie 4 prstov –  otvorí LaunchPad
  • pohyb 3 prstov dolu – krok späť
  • pohyb 3 prstov hore – ponuka nedávno použitých aplikácií
  • pohyb 4 prstov hore – zobrazí status bar (experimentálna funkcia)
  • používateľ si môže vytvoriť aj iné gestá v ponuke Custom Gestures

V obchode Google Play nájdete dve verzie aplikácie. Lite verzia, určená na odskúšanie funkcií poskytuje len obmedzené možnosti a je v ponuke zdarma. Ak si budete chcieť užiť plnú verziu, zaplatíte nemalú sumu 4,12 €.

Verzia: 10.1.9-release
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 10.1.9-release
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 10.1.9-release
Aktuálna cena: 6,00 €
Verzia: 10.1.9-release
Aktuálna cena: 6,00 €
Disqus Comments Loading...