FOTOTEST: Ako fotí Sony Xperia Z1 v noci?

Ešte predtým, ako vám prinesieme komplexnú recenziu smartfónu Sony Xperia Z1, sme sa rozhodli uverejniť niekoľko záberov odfotografovaných s týmto smartfónom v noci. Pri našom malom fototeste, kde sme Xperiu Z1 porovnávali so zariadeniami HTC One a Samsung Galaxy S4, si totižto Sony Xperia Z1 počínala viac než dobre a konkurentov kvalitatívne porazila aj pri niekoľkých nočných záberoch. Tu je niekoľko fotografií nasnímaných v noci a potvrdzujúcich fakt, že Sony Xperia Z1 sníma naozaj kvalitné nočné zábery.

Všetky zábery, ktoré môžete vidieť vyššie, sú v originálnej kvalite (8 Mpix) nasnímané pomocou režimu Superior Auto. Ten dokáže automaticky rozpoznať svetelné podmienky a upraviť nastavenia fotoaparátu pre najideálnejšie zachytenie fotografie. O tom, že svoju úlohu plní mód Superior Auto naozaj dôsledne, sa môžete presvedčiť na porovnaní fotografií nižšie, kde vedľa seba zobrazujeme fotografie vytvorenú režimom Superior Auto, manuálne v 8 Mpix rozlíšení a manuálne v maximálnom 20 Mpix rozlíšení. Rozdiel je viditeľný už na prvý pohľad.

Superior Auto (8 Mpix) vs. Manuál (8 Mpix) vs. Manuál (20 Mpix)

Aj napriek vysokej kvalite fotografií však najreálnejšie zachytáva nočné snímky 20 Mpix rozlíšenie v manuálnom móde. Tak, ako vidíte na 20 Mpix fotografii ihličie, by ste ho videli aj naživo. Pri fotografiách nasnímaných počas dňa a dobrých svetelných podmienok je kvalita fotografií v rôznych rozlíšeniach a módoch porovnateľná, čo si budete môcť overiť aj v pripravovanej recenzii.

Náš tip
Sony Xperia Z1 | Testujeme novinku od Sony, pýtajte sa! [EXKLUZÍVNE]
Disqus Comments Loading...