FOTOTEST | Porovnali sme tri generácie HTC One (M7 & M8 & M9)

V ďalšej časti nášho seriálu FOTOTEST sme si pre vás pripravili generačný súboj medzi 3 verziami HTC One. Z hľadiska porovnania fotoaparátov ide o veľmi zaujímavý test, nakoľko HTC One M7 a One M8 obsahujú UltraPixel fotoaparát, ktorý má rozlíšenie 4 Mpix, zatiaľ čo najnovšia verzia vlajkovej lode HTC One M9 obsahuje až 20 Mpix snímač. Ten však mal hneď po predstavení problémy s kvalitou, ktoré vyriešila až nedávna aktualizácia. Bude to však stačiť, aby porazil v kvalite fotoaparátov svojich dvoch predchodcov?

Ako sme testovali

Na všetkých zariadeniach sme mali nastavené maximálne rozlíšenie fotografií a fotili sme na automatickom režime. Nakoľko HTC One M7 neponúka manuálny režim, ten sme v tomto teste nepoužili ani na HTC One M8 a One M9. Pri fotografiách v tme sme pri fotení použili blesk. Výsledné fotografie nájdete nižšie a za víťaza tohto testu môžete hlasovať pomocou ankety na konci článku.

HTC One M7 vs. HTC One M8 vs. HTC One M9

HTC One M7 vs. HTC One M8 vs. HTC One M9

HTC One M7 vs. HTC One M8 vs. HTC One M9

Hodnotenie a výsledky

Je jasné, že fotografie vytvorené smartfónmi HTC One M7 a One M8 neponúkajú toľko detailov, ako ich najnovší súrodenec, no v jeho konkurencii si počínali naozaj dobre. Najvernejšie podanie farieb má podľa nášho názoru najstarší z porovnávaných modelov – HTC One M7, zatiaľ čo One M8 ponúka mierne vyblednuté zábery a HTC One M9 má zas farby s vyššou saturáciou a s nádychom žltej. Na svedomí to môže mať zlé vyváženie bielej, ktoré môže opraviť najbližšia aktualizácia fotoaparátu. Niekomu však výraznejšie podanie farieb môže vyhovovať a neberie ho ako negatívum.

Pri fotografiách v tmavom prostredí sme fotili bez blesku (iba fotografia zaváraninových fliaš je snímaná s bleskom) a zdá sa nám, že aj v tomto prípade ponúka najlepšiu kvaliu HTC One M7. Výborné výsledky dosiahol aj nový HTC One M9, zatiaľ čo HTC One M8 v tejto kategórii značne zaostával. Aj keď sme sa pri teste snažili dodržať rovnaké podmienky pre všetky zariadenia, je možné, že v iných prostrediach by sme dosiahli iné výsledky, a tak netreba vynášať unáhlené zábery. Z nášho fototestu ale môžeme usúdiť, že z pohľadu farieb vytvára najlepšie fotografie HTC One M7 a z pohľadu detailov najnovší HTC One M9. O celkovom víťazovi tohto fototestu môžete rozhodnúť v ankete nižšie. Fotografie v plnom rozlíšení nájdete na tomto odkaze.

 Loading ...
Disqus Comments Loading...