Fossil predstavuje smart hodinky Q Founder. Prekvapia cenou

O hodinkách Fossil s Android Wear sme vás informovali už dávnejšie – a konečne sme sa dočkali oficiálneho uvedenia. Ich názov je Fossil Q Founder a majú okrúhly dizajn podobne ako Moto 360 či Huawei Watch. Zaujímavosťou je však cena – hoci sa očakávalo atakovanie hranice 1000 dolárov, Q Founder začína na 275 dolároch, teda asi 243 eurách, čo je ešte menej ako zaplatíte za Moto 360 a Huawei Watch. Ich príchod na trh sa očakáva pred Vianocami.

V útrobách Fossil Q Founder sa nachádza čip od Intelu, čo ponúka protipól Snapdragonu v iných podobných zariadeniach. O takomto spojení Intelu a Android Wear sme však už písali v súvislosti s TAG Heuer.

Čo môže zvýšiť šance týchto inteligentných hodiniek je fakt, že Q Founder ponúka kompatibilitu nie len s OS Android ale aj s iOS. Na hodinkách si môžete skontrolovať správy, notifikácie z aplikácií, maily, kalendár úloh… So smartfónom sa prepája cez Bluetooth alebo WiFi.

“Fossil Q” je zároveň názov celej línie, oblasti spojenej s inteligentnými zariadeniami od Fossil. Patria sem zariadenia s displejom aj bez displeju. Spolu s Q Founder bol uvedený aj Q Dreamer a Q Reveler, inteligentné smart náramky. Tie majú byť dostupné od 25.októbra za cenu od 125 dolárov.

Zdroj: phandroid.com

Disqus Comments Loading...