Finney – prvý blockchain smartfón s parametrami a cenou vlajkových lodí

Už minulý rok spoločnosť Sirin Labs informovala, že chce vyvinúť najbezpečnejší smartfón na svete, ktorý bude fungovať na decentralizovanej platforme blockchain. Jeho hlavnou výhodou a prednosťami mal byť fakt, že dokáže uložiť v sebe kryptomenu. Napríklad Bitcoin, Etherum ale aj ďalšie a mal by mať zabudovanú bezpečnú hardvérovú peňaženku. Sirin Labs majú dokonca vlastnú kryptomenu SRN. A telefón sa čoskoro vďaka spolupráci s čínskym výrobcom Foxconn stane skutočnosťou. Nesie názov Finney a nie je práve lacný, ale ani slabý.

Náš tip
Google nebude mať zľutovania s rozšíreniami pre Chrome, ktoré ťažia kryptomeny

Výbava hodná vlajkovej lodi

Telefón má 6 palcový displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením, procesor Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM, 128 GB vnútornej pamäte, fotoaparát s 12 megapixelmi a svetelnosťou f/1.8, 8 megapixelovú selfie kameru, Bluetooth 5.0, NFC, skener odtlačkov, batériu o kapacite 3280 mAh (na 50% sa dobije za 30 minút), upravený Android Oreo 8.1 a odolnosť IP52 proti dažďu. Hlavnou výhodou telefónu je, že obsahuje špeciálne úložisko pre kryptomeny s fyzickým prepínačom pre prístup na internet. Telo telefónu má originálny dizajn z prednej aj zadnej strany krytý tvrdeným sklom Gorilla Glass s kovovými bokmi.

Zabezpečenie a cena

Telefón má podporovať blockchain aplikácie, rôzne krypto-peňaženky, bezpečnostné transakcie, zabezpečené P2P zdieľanie, zabezpečené komunikačné protokoly a podporu pre SRN tokeny. Systém tiež bude fungovať na IOTA Tangle technológii. Podľa spoločnosti si už telefón predobjednalo 25 tisíc ľudí. Cena telefónu je 999 dolárov a spoločnosť vráti každému kto v predobjednávke zaplatí ich kryptomenou Sirin Labs Token (SRN) 100 dolárov. Momentálne je hodnota jedného SRN okolo 0,43 dolára. Telefón si môžete predobjednať na stránkach výrobcu.

Disqus Comments Loading...