Facebook umožňuje zdielanie svojich videí na iných stránkach

Facebook už niekoľkokrát dokázal, že to s videami na svojej sieti myslí vážne. Ak ste správcom nejakej stránky na tejto sociálnej sieti, možno ste si všimli, že natívne videá nahrané na servery Facebooku majú čoraz viac pozornosti. Aj takýmto spôsobom sa snaží Facebook motivovať spoločnosti, ktoré propagujú svoje produkty na sociálnej sieti, aby uprednostnili priame nahrávanie videí pred zdieľaním videí z iných zdrojov. Facebook teraz spravil ďalší dôležitý krok na ceste ku konkurencieschopnosti voči velikánom ako YouTube a umožnil svojim užívateľom zdieľať Facebook videá na iných miestach na webe veľmi jednoduchou formou.

Vďaka novej možnosti môžete jednoducho získať kód videa, ktorý vložíte na svoju stránku, kde sa video priamo prehrá. Táto možnosť doteraz nebola oficiálna a takéto zdieľanie Facebook videí na iných miestach na internete bolo veľmi zložité. Nová funkcia je ale takmer taká jednoduchá, ako je to v prípade iných sietí s videami. Jednoducho si necháte vygenerovať hotový kód a vložíte ho na svoju stránku. To je významný krok, ktorý môže mnohých užívateľov presvedčiť, aby svoje videá nahrávali iba na Facebook.

Keď si zaspomíname, ako vyzerali Facebook videá pred niekoľkými mesiacmi, zbadáme naozaj veľký pokrok. Iba donedávna slúžila možnosť nahrať video jednoducho na to, aby ste mohli so svojimi priateľmi zdieľať nejaký zaujímavý moment zo svojho života. Aj tak ale väčšina užívateľov uprednostňovala služby ako YouTube, ktoré ponúkali oveľa viac možností a prehrávanie týchto videí na Facebooku bolo rovnako pohodlné, ako prehrávanie natívnych Facebook videí, no ponúkalo množstvo ďalších možností. Teraz už na Facebooku vidíte, koľko má video pozretí. Vidíte aj odporúčané videá s podobnou tématikou a odteraz môžete Facebook videá zdieľať kdekoľvek na internete, pričom zdrojom videa už nebude YouTube, ale Facebook. Šikovný ťah, čo poviete?

Zdroj: TechCrunch

Disqus Comments Loading...