Odinštalovaním Facebooku môžete ušetriť až 20% batérie

Nie je verejným tajomstvom, že aplikácia Facebooku patrí medzi najväčších požieračov energie v smartfónoch. Dôkazom toho boli viaceré testy spoločnosti AVG, pričom problém so spotrebou energie priznal nedávno dokonca aj samotný Facebook. Ten mal podľa svojich vyjadrení vydať aktualizovanú verziu, ktorá by problém vyriešila, resp. aspoň zlepšila. Zdá sa však, že to boli len prázdne slová.

Tech World Zone testoval aplikáciu Facebook na Nexuse 6P použitím aplikácie Metal. Tá je v podstate akousi náhradou za bežnú aplikáciu tejto sociálnej siete. Jej výhodou ale je, že “nežerie” toľko batérie. Z testu vyplnulo, že odinštalovaním oficiálnej aplikácie a jej nahradením za Metal, ušetrili každý deň až 20% kapacity batérie. To nie je vôbec málo! Okrem toho, odinštalovaním Facebooku došlo k zvýšeniu výkonu zariadení, čo potvrdili aj viaceré skupiny na portáli Redit. Hovorca sociálnej siete pritom potvrdil, že na odstránení problémov s výkonom budú pracovať, o problémoch so spotrebou batérie sa však radšej už nezmieňoval.

Samozrejme, ak vám takéto fungovanie, resp. nefungovanie, aplikácie prekáža, stále ju môžete nahradiť za už spomínanú alternatívu v podobe titulu Metal. Ešte viac alternatív nájdete v našom TOP 6 alternatív k originálnej aplikácii Facebook.

Zdroj: techworldzone

Disqus Comments Loading...