ES File Explorer: Aktualizácia na verziu 3 prináša veľké zmeny

Otvorenosť mobilného operačného systému Android ponúka veľmi jednoduchý prístup na pamäťovú kartu alebo vnútorné úložisko. Používatelia môžu kopírovať a premiestňovať súbory, používať smartfón na prenos menších súborov a podobne. Na všetky tieto úkony je však vhodné mať nainštalovaný poriadny súborový manažér, ktorý zjednoduší prácu s obsahom. Len veľmi málé množstvo súborových manažérov je schopné držať krok s aplikáciou ES File Explorer, pokiaľ ide o funkčnosť a rozsiahlosť ponúkaných možností. Tento zároveň patrí k najsťahovanejším aplikáciam v histórii obchodu Google Play a v súčastnosti sa teší viac než 10 miliónom fanúšikov. Nedávno sa objavili informácie o testovaní tretej verzie aplikácie, ktorá prináša mnoho zásadných zmien.

Ak sa vám nepáčil vzhľad predchádzajúcej verzie, budete nadšení čistým grafickým prostredím vytvoreným v štýle témy Holo. Používatelia môžu využívať dotykové gestá vľavo a vpravo pre zobrazenie rôznych adresárov vrámci vnútorného úložiska, LAN siete alebo Cloudu. Aplikácia teraz ponúka 9 rôznych typov zobrazenia súborov, od veľkých ikon až po malé s detailom. Adresáre a súbory môžu byť zoradené podľa abecedy, veľkosti, dátumu, typu súbor a iných parametrov. Na ľavej strane si používatelia môžu otvoriť rýchle menu (podobne ako v RSS čítačkách), kde si môžu umiestniť často používané miestne alebo vzdialené umiestnenia.

Hlavnou zmenou je grafické prostredie aplikácie, ktoré ponúka ďaleko prehľadnejšiu prácu so súbormi. No ak by sa niekomu nové prostredie nepáčilo, môže si stiahnuť z ponuky iných tém. Aplikácia je momentálne dostupná na betatestovanie, no zdá sa byť veľmi stabilná. Ak sa ju rozhodnete vyskúšať, odkaz na stiahnutie nájdete v pôvodnej diskusií na stránkach fóra XDA alebo nižšie.

—>ES File Explorer<—-

Zdroj: XDA

Disqus Comments Loading...