Chystá sa HAKATRON. Vylepšená aplikácia systému HAKA

Ak sledujete náš web dlhšie tak ste určite zachytili aspoň zmienku o skupine HAKA. Je to skupina dobrovoľníkov, ktorí sa snažia o objasnenie krádeží automobilov. HAKA je vlastne skratka, ktorá znamená Hľadá sa auto, krádeže automobilov. Dosiahli významné úspechy a spolupráce aj s políciou na objasňovaní krádeží automobilov. Databázu tvoria údaje Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Ministerstva vnútra Českej republiky. Teraz chystajú novú aplikáciu, ktorá bude údaje vyhodnocovať v reálnom čase a bude mať názov HAKATRON.

Takto to vyzerá, ak náhodou objavíte kradnuté vozidlo.

Pripravuje sa aplikácia HAKATRON

Na Facebookovej stránke skupiny HAKA sa objavil status jej zakladateľa Štefana Farkaša, ktorý informuje o tom, že financuje tvorbu novej, lepšej aplikácie. Tá ponesie názov HAKATRON a bude schopná v reálnom čase snímať EČV vozidiel. Bude fungovať jednoducho – Mobil si položíte do stojana vo vašom aute, zapnete aplikáciu a tá bude snímať EČV áut v dohľade a porovná ich s databázou kradnutých áut.

Video zobrazuje svižné skenovanie EČV áut. Aplikácia zatiaľ nie je hotová, autor statusu spomína, že sa momentálne programuje a dizajnuje. Do budúcna má vedieť rozpoznať aj automobily podľa tvaru svetiel, karosérie, farby, znaku a podobne. Cieľom je rozoznať aj to, či EČV a vozidlo, na ktorom je umiestnená sú identické. Majiteľ tvrdí, že ho tento systém bude stáť 15 000 € a je ochotný kvôli tejto technológií zadlžiť seba aj svoje združenie. Mimochodom, ak sa vám ich práca páči a chcete sa dozvedieť viac alebo ich podporiť môžete tak urobiť na stránke HAKAsystem.

Skupina HAKA funguje od roku 2016 a dodnes našli vyše 200 áut. Pomôcť hľadať ukradnuté autá môžete aj vy, stačí ak si nainštalujete nižšie uvedenú aplikáciu a nepotrebujete sa ani registrovať, či zadávať osobné údaje. Následne môžete v systéme vyhľadať EČV auta, ktoré sa vám zdá podozrivé. Rovnako táto aplikácia funguje aj s použitím VIN čísla.

Developer: Marian Kucharcik
Price: Free
Disqus Comments Loading...