Chrome: Značka “Secure” pri HTTPS stránkach bude už minulosťou

Najnovšie verzie prehliadača Chrome sa zameriavajú na zvýraznenie práve negatívnych bezpečnostných indikátorov. Emily Schechter, Chrome Security Product Manager, oznámila, že Chrome 69, ktorý bude k dispozícii v septembri, prestane označovať HTTPS lokality ako “Secure” (zabezpečené, pozn. red.) v adresnom riadku.

Dôvodom je to, že Google chce, aby bol default stav práve zabezpečený. Tech gigant už na začiatku tohto roka odhalil, že všetky HTTP lokality budú v priebehu júla označené ako “Not secure” (nezabezpečený, pozn. red.). Do konca októbra by mala pribudnúť ešte jedna novinka – do konca mesiaca sa sivé hlásenie “Not secure” zmení na červené, akonáhle začnete vpisovať akékoľvek údaje na HTTP stránkach.

Google priam nútil migráciu na HTTPS protokol

Spoločnosť Google v priebehu rokov urobila niekoľko zmien v prehliadači Chrome v snahe nútiť webové stránky na bezpečnejší HTTPS protokol. Vytvorili upozornenia, ktoré upozorňovali používateľov, keď navštívili “nebezpečné” stránky. Uvidí sa, či odstránenie pozitívneho označenia “Secure” v adresnom riadku ovplyvní online zvyky používateľov. Budú si musieť zvyknúť na to, že značka v adresnom riadku bude označovať už len negatívny bezpečnostný indikátor prehliadača Chrome.

Disqus Comments Loading...