Zo štvorice IT-čkárov si robili srandu, dnes zarábajú státisíce

Pri potulkách slovenským internetom ste sa určite stretli so známym meme, ktoré znázorňuje “brutálnu” párty IT-čkárov. Zo štyroch chlapcov na fotke si už dlhé roky robia vtipy a srandu milióny ľudí nielen na Slovensku. Možno ste sa niekedy aj pýtali, aký je skutočný osud týchto chalanov a ako vlastne vznikla daná fotografia, ktorá obletela internet. Dnes vám to prezradíme.

Ako ste už asi správne tušili, tak fotografia “Brutálni pařby fakulty aplikovaných věd či informatiků” v skutočnosti nevznikla na žiadnej party, ale počas matematickej olympiády v poľskej dedinke Zwardoń. Vtedy sa písal rok 1997 a chalani nemali ani potuchy, čo sa s fotografiou stane, keď nastane doba internetu. V skutočnosti sa však nemajú za čo hanbiť. Všetci štyria pracujú ako informatici. Dvaja z nich na vysokých postoch na akademickej pôde. Ten tretí pracuje v Googli a posledný zo štvorice momentálne pôsobí vo firme SpaceX známeho Elona Muska.

Žiaľ presné mená chlapcov originálny zdroj správy neuvádza. Vieme len toľko, že je medzi nimi aj Tomasz Czajka (na fotografií jediný, ktorý nenosí okuliare), ktorý pracuje v Googli. Ten je absolventom informatiky na Varšavskej univerzite a v Googli dnes zarába približne 200-tisíc dolárov ročne. Zárobky zvyšných IT-čkárov z meme sa tiež pohybujú v rádovo státisícoch dolárov.


Na fotografii Tomasz Czajka

Zdroj: fakt.pl

Disqus Comments Loading...