Broadcom má nový hardvér pre inteligentné hodinky, zlepší ich výdrž

V blízkej budúcnosti sa možno dočkáme inteligentných hodiniek s vylepšenou výdržou batérie. Tú umožní nový hardvér od spoločnosti Broadcom, ktorá hovorí až o 40% úspore energie. Výrobcovia pritom budú môcť do hodiniek vložiť viac funkcií či ešte väčšiu batériu, nakoľko Broadcom zredukoval veľkosť všetkých súčiastok, ktoré do inteligentných zariadení chce vkladať. Viac vám o novinke napovie priamo citácia jedného zo zástupcov spoločnosti:

Nová Broadcom platforma pre inteligentné hodinky redukuje energetickú náročnosť hardvéru až o 40% voči predošlej generácii, za čo môžeme vďačiť vylepšeniam v koreňových problémoch so spotrebou batérie v nositeľnom príslušenstve. Nové súčiastky budú menšie, čo výrobcom do hodiniek umožní vložiť ďalšie funkcie aj väčšiu batériu, ktorá predĺži čas medzi dvomi nabitiami. Výrobcovia si tiež môžu vybrať, či na čipe v ich hodinkách bude GPS, NFC, bezdrôtové nabíjanie či podpora pre fotoaparát.

Spoločnosť Broadcom pripravuje už teraz prvé prototypy upravených hodiniek s ich novým hardvérom, takže sa týchto vylepšení dočkáme možno už v ďalšej generácii Android Wear zariadení.

Náš tip
Pebble predstavil hodinky Time s farebným displejom a 7 dňovou výdržou. Za pol hodinu vyzbieral milión dolárov

Zdroj: Broadcom

Disqus Comments Loading...