Externé batérie Pronto sa nabijú rýchlo, 5 minút nabije váš smartfón

Externá batéria, ktorá sa nabije za veľmi krátky čas je nepochybne vítaným príslušenstvom pre každého cestovateľa či turistu. Ich najväčším problémom však častokrát býva pomalé nabíjanie, ktoré môže v niektorých situáciach sťažiť fungovanie s mobilnými zariadeniami v teréne. Ak ste napríklad na chate s prístupom k elektrickej energii, ich nabitie doplna môže trvať aj niekoľko hodín. To by však nemusel byť problém nových batérií Pronto Fast-Charge, ktoré sľubujú rýchle nabíjanie. Svoju záložnú batériu tak môžete nabiť len počas posedenia pri káve alebo obede.

Batérie Pronto-Fast prichádzajú s kapacitami 4500 a 13500 mAh. Po zapojení do elektrickej siete po dobu len 5 minút, majú poskytnúť energiu, ktorá postačí na jedno dobitie iPhonu 5. Ak necháte batériu zapojenú po dobu 1 hodiny, budete mať dosť energie až na 9 nabíjaní. Pronto 5 s kapacitou 4500 mAh má poskytnúť dosť energie pre 3 nabitia iPhonu 5, pričom jeho veľkosť je dostatočne malá na to, aby ste ho mohli komfortne prenášať všade so sebou. Väčší Pronto 12 s kapacitou 13500 mAh poskytuje 12V výstup, ktorý umožní dobíjať aj zariadenia ako notebooky, zrkadlovky či batérie pre lietajúce drony.

Cena menšej batérie Pronto 5 je na Kickstarteri 79 dolárov, väčšia stojí 119 dolárov. Pronto v davovo financovanom projekte na Kickstarteri už získal dostatok financií. Prvé kusy batérií by sa tak k svojim majiteľom mali dostať niekedy v marci budúceho roka.

Zdroj: Kickstarter

Disqus Comments Loading...