Barnes & Noble oznámili príchod novej čítačky e-kníh NOOK

Včera na tlačovej konferencii Barnes & Noble odhalili najnovšiu čítačku elektronických kníh z populárnej rady Nook. Po úspechu tabletu NOOKcolor, ktorý sa považuje za jeden z najlepšie predávajúcich sa tabletov v USA, sa tak môžeme tešiť z nového prírastku. Nový Nook s jednoduchým dizajnom je vybavený 6″ elektronickým displejom s rozlíšením 800×600 px vyrobeným novou technológiou E Ink® Pearl, ktorá je charakterizovaná rozlíšením 167 px na palec a samozrejme softvér, ktorý to má všetko pod palcom je založený na Androide 2.1.

Nook sa môže pochváliť aj vnútornou pamäťou s kapacitou 2GB, ktorá uchová viac ako 1000 knižných titulov. Túto pamäť je naviac možné rozšíriť aj pamäťovými kartami Micro-SD. Vďaka použitému displeju sa táto elektronická čítačka môže pýšiť dlhou životnosťou batérie, ktorá na jedno nabitie údajne vydrží až dva mesiace! Poteší aj prítomnosť  WiFi.

  • Na použitie jednoduchý 6″ displej
  • Najpokročilejší E-ink displej, ktorý zobrazí kontrastný text dokonca aj na priamom slnku
  • Najdllhšia výdrž na batériu — čítajte viac ako 2 mesiace len na jedno nabitie
  • Ultra ľahký a tenký – pod 227g
  • Najväčší obchod s knihami s viac ako 2 miliónmi titulov

To sú len niektoré vymoženosti, ktoré Nook ponúka. Pre viac informácií navštívte oficiálnu stránku Nooku barnesandnoble.com. Cena je stanovená na 140 dolárov.

Disqus Comments Loading...