Autopilot Tesly dostane nové radary aj kamery

Elon Musk v ďalšej generácii automobilov Tesla nenechá nič na náhodu a vybaví ju ešte spoľahlivejším a vyspelejším autopilotom. Ten má byť podľa Electroteku vybavený štvoricou radarov, ktoré budú na automobile umiestnené vpredu a vzadu. Okrem toho pribudnú aj ďalšie dve kamery. Nový systém má nahradiť ten súčasný , ktorý pozostáva len z jednej kamery a radarov vpredu. To by malo stačiť na to, aby sa Autopilot Tesly vyhol incidentom, ktoré zasiahli spoločnosť len nedávno. Patrila medzi ne napríklad aj smrteľná autonehoda na Floride.

Niektoré časti nového systému sú už súčasťou nových automobilov Tesla, vrátane držiaku pre trojicu kamier a kabeláže. Ani zďaleka sa však nedá označiť za dokončený. Kedy presne nový autopilot Tesly príde je momentálne otázne, podľa slov Elona Muska by to však malo byť už čoskoro.

Autopilot Tesly je dnes jediným svojho druhu, ktorý sa používa aj na bežných cestách. Práve za to je automobilka kritizovaná konkurenciou, ktorá hovorí o jeho príliš skorom uvedení. Práve to kritizovala aj pri nedávnej smrteľnej autonehode, kedy autopilot pre nepriaznivé svetelné podmienky (silné protisvetlo) a polohe nákladného automobilu, zle vyhodnotil situáciu a nespustil brzdy. Tesla sa však od podobných incidentov dištancuje, keďže každý majiteľ musí podľa jej podmienok aj po spustení autopilota stále sledovať dianie na ceste. Obeť spomínanej autonehody však podľa dostupných informácií nevenoval pozornosť ceste, ale sledoval film.

Zdroj: theverge

Disqus Comments Loading...