Aplikácie pre môj Android: Športové aplikácie [5/2013]

Vitajte pri ďalšom pokračovaní nášho seriálu Aplikácie pre môj Android. Ďalšia časť tohto seriálu, v ktorom vám predstavujeme výber tých najlepších aplikácií z rôznych oblastí, sa bude venovať športovým titulom a pri výbere sme úzko spolupracovali so spoločnosťou Google Slovensko, ako aj s našimi fanúšikmi na Google+Facebooku. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo by si mal každý správny športovec a fanúšik Android technológií nainštalovať do svojho smartfónu.

Náš tip
Aplikácie pre môj Android: RSS čítačky

Endomondo

Najobľúbenejšou športovou aplikáciou, ktoré doporučili fanúšikovia Google+ stránky slovenského Googlu (google.com/+googleslovensko), je Endomondo. Ide o komplexne spracovaný titul zaoberajúci sa meraním rôznych dát pri praktikovaní takmer akéhokoľvek typu športu. Za jeho hlavné plusy musíme označiť veľmi pekne spracované prostredie, prehľadné mapy a obrovské množstvo informácií, ktoré aplikácia počas aktivity zaznamenáva. Veľmi dôležitým prvkom je aj sekundárne spracovanie informácií, ktoré prebieha na webstránke aplikácie. Tu sa opäť stretáme s prehľadným prostredím a množstvom funkcií, čo nás núti túto aplikáciu opäť len pochváliť.

Zaujímavým je externé príslušenstvo, pomocou ktorého si môžete napríklad merať tep srdca pri behu či inej aktivite. Podporu tu však nájde aj ANT+ a Smart príslušenstvo od Sony. Zaujímavou je aj funkcia handsfree tlačidla, pomocou ktorého dokážete do slúchadiel prehrať audio-informáciu o aktuálnom stave vašej aktivity, prípadne ju dlhším podržaním tlačidla dočasne zastaviť, aby ste si mohli oddýchnuť. Endomondo je výbornou voľbou pre všetkých športovcov bez rozdielu v aktivite, ktorú vykonávajú a ak športujete pravidelne, odporúčame vám plnú verziu aplikácie, ktorá prináša bonusové funkcie ako krokomer, osobné súťaženie alebo grafy vašich aktivít.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Z profilu Google Slovensko na Google+:

Gabriel Németh
Používam Endomodo – jednoduché, stabilné, veľa možností.

Braňo Puzder
Používam Endomondo, hlavne pre pestrú ponuku športov a prehľadnosť aplikácie.

Tomáš Petrík
Používam Endomondo – najviac mi vyhovuje po funkčnej stránke a najviac sa mi páči po grafickej stránke.

RunKeeper

Veľmi dobre spracovanou aplikáciou je aj RunKeeper. Ten ponúka nielen prehľadné a jednoduché prostredie, ale aj množstvo funkcií, koré ocení každý športovec s Android zariadením. Okrem sledovania najdôležitejších informácií o vašej aktivite dokáže RunKeeper v reálnom čase zobrazovať vašu polohu na prehľadnej mape, takže sa vám nemôže stať, že by ste napríklad počas behu zablúdili v neznámom lese. To však nie je všetko.

RunKeeper rovnako ponúka používateľom aj možnosť pripojenia externého príslušenstva, ktoré detailnejšie meria vaše údaje. Výborne je spracovaná aj webstránka RunKeeper.com, ktorá zbiera údaje z aplikácie a vytvára váš osobný športový denník, kde si môžete nielen prezrieť sumár svojich aktivít, ale aj stanoviť cieľ alebo obohatiť komunitu o informácie, ktoré ste počas športovej aktivity nadobudli. RunKeeper je nielen o športe, ale aj o tom ako a s kým športujete. Nakoľko je aplikácia so všetkými funkciami dostupná bezplatne, odporúčame ju naozaj každému.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Z profilu Google Slovensko na Google+:

Karol Vörös
Používam Runkeeper a Noom. V podstate si ale vystačíte s jednou.

Erik Oravec
Používam RunKeeper, lebo v dobe, kedy som ho začal používať, nič lepšie a bezplatné nebolo a Nike+ pre Android ešte neexistovalo.

Maroš Marcin
Používam Runkeeper, lebo sa mi zdal najjednoduchší a som s ním spokojný. 

Runtastic

Runtastic je ďalšou výborne spracovanou športovou aplikáciou pre používateľov Android zariadení. Okrem prehľadného a farebného prostredia patria medzi jeho pozitívne vlastnosti aj zobrazenie priamo na mape (dokonca v 3D cez Google Maps) a široké možnosti, čo sa spracovania nahromadených informácií týka. Výnimkou v tomto prípade nie sú ani grafy a podrobné spracovanie dát priamo počas aktivity, pričom všetky dôležité informácie vidíte priamo na displeji zariadenia.

Ani Runtastic nezaostáva za konkurenciou a prináša podporu pre pripojenie externého príslušenstva, konkrétne inteligentných hodiniek Sony SmartWatch a kompletnej ponuky produktov značky Life Fitness. Priamo v aplikácii nechýbajú ani možnosti pre stanovenie si dlhodobejšieho cieľu, grafy s vyhodnotenými údajmi a poteší aj prítomnosť špeciálneho hudobného prehrávača, ktorý je priamo súčasťou aplikácie. Runtastic pracuje výborne pri akejkoľvek športovej aktivite a jeho výhodou je aj bohaté množstvo doplnkových aplikácií priamo od výrobcu, ktoré vám pomôžu s kompletným zaznamenaním akejkoľvek vašej športovej aktivity.

Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 4,99 €
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 4,99 €

Tipy na ďalšie športové aplikácie

Z výberu športových aplikácií pridávame niekoľko ďalších titulov, ktoré stoja za vyskúšanie a svojimi funkciami môžu konkurovať vyššie uvedeným aplikáciám.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Liší se podle zařízení
Aktuálna cena: Zdarma

Záver

Na Google Play Store sa nachádza veľmi veľa kvalitných športových aplikácií a vybrať najlepšiu z nich nie je jednoduchá úloha. V redakcii však už dlhodobo využívame titul RunKeeper, s ktorým sme všetci nadmieru spokojní, a preto by sme vám ho z tohto výberu odporučili. Za najväčšiu výhodu tohto titulu považujeme jeho prehľadnosť a komplexnosť, čo sa funkcií a spracovania dát týka, pričom je veľmi dobre, že je dostupný so všetkými vlastnosťami zadarmo a podporuje aj použitie externého príslušenstva pre takmer akýkoľvek šport. Ak teda hľadáte komplexnú aplikáciu s prehľadným prostredím, skúste RunKeeper. Používate inú Android aplikáciu pre monitorovanie športových aktivít a chcete sa podeliť o váš názor? Hlasujte v našej ankete a zanechajte nám komentár pod článkom.

Za spoluprácu na tomto článku ďakujeme spoločnosti Google Slovensko. Ďalšie zaujímavé novinky z dielne Google, ako aj rôzne informácie zo slovenskej pobočky Google nájdete na ich oficiálnej Google+ stránke. Pre zobrazenie najnovších aktivít našej stránky, navštívte MojAndroid.sk Google+ profil.

Náš tip
Aplikácie pre môj Android: Čítačky elektronických kníh

 Loading ...
Disqus Comments Loading...