APLIKÁCIE | Droppie: Slovenská sociálna sieť pre zdieľanie fotografii

Päť členný slovenský tím v týchto dňoch púšťa do sveta novú mobilnú aplikáciu Droppie. Droppie je unikátna sociálna sieť, ktorá spája ľudí zdieľaním fotografií z miesta, na ktorom boli vytvorené. Fotografiu užívateľ dropne /zanechá/ na mieste, kde sa práve nachádza, či už v bare, škole, na ulici, mhd alebo inde. V momente ak iný užívateľ prejde okolo tejto fotky, vyzdvihne ju a môže reagovať vlastnou fotkou s textom. 

Aplikáciu netreba mať ani otvorenú. Používateľ jednoducho chodí ulicami a v pozadí zbiera fotografie so správami, ktoré niekto zanechal na jeho trase. Droppie nechýba kľúčový moment prekvapenia – nikdy totižto neviete, na akú fotku natrafíš.

”Po 10 mesiacoch vývoja, analýz a prieskumov sme pripravení s Droppie vyraziť do sveta a postaviť sa gigantom ako je Snapchat, Instagram alebo Foursquare”, tvrdí spoluzakladateľ Marek Šándor.

Chalani z Droppie mali počas posledných mesiacoch vývoja môžnosť pracovať s vynikajúcimi mentormi zo Silicon Valley, Nemecka, Poľska a Slovenska. Ich nadšenie ženie tento mladý tím dopredu a dnes vedia, že aplikácia je na najlepšej ceste stať sa obľúbenou aj vo svete.

‘’Droppie sme testovali aj na amerických univerzitách Stanford a University of California, kde je veľké množstvo mladých ľudí, ktorí priamo vyhľadávajú trendové appky, cez ktoré môžu komunikovať úplne novým a zábavným spôsobom, kvôli čomu Droppie aj vzniklo. Američania sú blázni a slovenská geolokačná sociálna sieť Droppie ich nesmierne zaujala,” tvrdí Marek Šándor.

Startupový projekt Droppie sa po necelom roku svojho vývoja dostáva k reálnym užívateľom. Bude zaujímavé sledovať, kedy sa autorom podarí priniesť Droppie aj na zahraničný trh, kde sa budú snažiť konkurovať už zabehnutým sociálnym sieťam.

Disqus Comments Loading...