Aplikácia Wifi Protector: ochráni Vaše pripojenie na WiFi proti útokom

Ak ste často používatelia WiFi pripojenia vo vašom smartfóne, určite je dobré, keď máte istotu, že vás nikto prostredníctvom domácej alebo verejnej siete nenapadne tak, že ohrozí vaše dáta a údaje.

Útočníci využívajú na tento účel rôzne aplikácie, napríklad ANTI alebo FaceNiff priamo v mobilnom zariadení, alebo jednoducho môžu napadnúť váš smartfón prostredníctvom WiFi pripojenia a klasického počítača. Útočník tak môže vykonať útok, pri ktorom zaznamená vaše údaje, heslá alebo stránky, ktoré ste navštívili. Na ochranu existuje len niekoľko málo aplikácií a jednou z nich je aj aplikácia pre Android zariadenia od vývojára Gurke pod názvom WiFi Protector.

Vývojár Gurke sľubuje, že vás ochráni pred všetkými bežnými útokmi ako Address Resolution Protocol (ARP) súvisiacimi s útokmi na siete Wi-Fi, ako napríklad Denial of Service (DoS) a Man in the Middle( MITM).

Aplikácia je jednoduchá a stav ochrany oznamuje po aktualizácii ikona v stavovom riadku. Nastavenia by mali zvládnuť aj začiatočníci. Pokročilé nastavenia dovoľujú vypnúť počas útoku WiFi a môžete byť tak voči útokom imúnny. Vyžaduje si to však root zariadenia.

„Wifi Protector je 100% tichý a pasívny vo vnútri siete, čo znamená, že nevytvára žiadny hluk ani nie je zistiteľný prípadnými útočníkmi,“ tvrdí vývojár.

Ak sieť zasiahol útok, ikona aplikácie WiFi Protector ostane červená a môže vás upozorniť vibrovaním a zvukovým signálom. Ak nechcete stále sledovať, či sa práve na vaše zariadenie neodohráva útok, stačí navoliť vypnutie WiFi pripojenia v čase útoku.

Aplikácia WiFi protector je teraz dostupná v Google Play Store a je j cena je 2,89 €.

Zdroj, foto: Google Play Store, aplikácia WiFi Protector

Disqus Comments Loading...