AnyMote: Všestranný IR ovládač so slovenským dizajnom [Kickstarter]

Len sporadicky nám príde mail z USA a zatiaľ iba jedenkrát bol jeho odosielateľom Slovák. Michal Šimkovič nás informoval o projekte, na ktorom spolupracuje ako dizajnér. Univerzálny IR ovládač AnyMote spustil práve dnes svoju oficiálnu kampaň na portáli Kickstarter a my vás radi informujeme o tom, že si môžete zakúpiť a podporiť zariadenie, ktoré má slovenský dizajn. Spoločnosť Color Tiger má za sebou už jeden úspech – aplikáciu Smart IR Remote, ktorá patrí medzi najlepšie vo svojej kategórii. Ovládač AnyHome je ovládaný práve cez túto aplikáciu a ponúka to, čo doteraz neprinieslo žiadne zariadenie.

AnyMote je zaujímavý IR ovládač, ktorý má nahradiť všetky ďalšie ovládače vo vašej domácnosti. Funguje na základe pripojenia Bluetooth 4.0 LE, ktoré spojí vaše zariadenie s ovládačom až do vzdialenosti niekoľkých desiatok metrov. Na rozdávanie príkazov spotrebičom slúžia v AnyMote 4 silné IR diódy, ktoré svojim smerovaním zabezpečujú 360° dosah, takže je vlastne jedno, kde toto zariadenie umiestnite. Vďaka nízkej energetickej náročnosti nie ste limitovaní ani káblami, pretože AnyMote na 2 AA batérie vydrží až 1 rok používania. Viac vám o tom povie aj video priložené nižšie.

Ovládač AnyMote podporuje viac ako 800 000 spotrebičov, takže by ste sa nemali obávať kompatibility s televízorom či prehrávačom vo vašej domácnosti. Vďaka jednoduchému prepojeniu priamo v aplikácii Smart IR Remote je inštalácia tohto ovládača jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Výhodou sú aj príkazy, ktoré ovládač dokáže vykonať automaticky – napr. ak vám niekto zavolá, automaticky sa stíši zvuk na televízore. Pre vypnutie všetkých spotrebičov budete potrebovať iba jedno tlačidlo a už nikdy nemusíte hádať, ktorým ovládačom máte prepnúť program, na ktorý sa práve pozeráte.

Pre technicky pokročilejších používateľov uvádzame informáciu, že AnyMote ponúka frekvenciu pre ovládanie spotrebičov v rozsahu 20kHz – 60Khz, jeho priemer je 10 centimetrov a výška 4,5 cm. Aktualizácie softvéru pre toto zariadenie budú prebiehať priamo cez aplikáciu Smart IR Remote a pokiaľ ste technicky zdatní, tak si podobný ovládač budete môcť poskladať aj sami. Za príspevok 20 a viac dolárov vám totižto Color Tiger pošle technickú dokumentáciu potrebnú na vybudovanie tohto zariadenia na báze Arduino.

Ak sa chcete stať jedným z prvých majiteľov zariadenia AnyMote, budete musieť na Kickstarter projekt prispieť sumou aspoň 50 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov a projekt vyzbiera dostatok finančných prostriedkov, tak sa prvé zariadenia dostanú k majiteľom už na prelome marca a apríla v budúcom roku. My tomuto projektu rozhodne držíme palce, a to nielen kvôli tomu, že za jeho dizajnom stojí Slovák. AnyMote nás ihneď oslovil a chválime ideu tohto projektu. Ako sa AnyMote páči vám? Prispejete na jeho kampaň?

Zdroj: Kickstarter

Disqus Comments Loading...