Android TUNING: Téma Minimal Wear [NÁVOD]

Seriál Android TUNING sme vám prinášali už v minulosti. Ide o sériu článkov, ktoré vám pomôžu s grafickou úpravou prostredia vo vašom smartfóne či tablete. Jednotlivé témy rozoberieme do detailov a ukážeme vám, ako si ich môžete aplikovať aj na vaše Android zariadenie. V tomto článku vám ukážeme, ako si môžete nastaviť jednoduchú tému Minimal Wear.

Návod: Ako si nastaviť tému Minimal Wear na svojom Androide

Základom pre úpravu prostredia vo vašom Androide je nainštalovanie alternatívneho launchera. My budeme v návode uvádzať kroky, ktoré je potrebné vykonávať v Nova Launcheri, ktorý používa väčšina z našich čitateľov.

1. Stiahnite si pozadie č. 21 z nášho článku Najkrajšie pozadia pre Android: Čierno-biely špeciál #46.

2. Nastavte si ho vo svojom smartfóne ako pozadie. Dlhším podržaním prstu na voľnej ploche obrazovky zobrazíte menu, kde treba zvoliť Tapety > Vybrať obrázok > Zložka, kde ste pozadie stiahli > Vyberte obrázok > Nastaviť tapetu. 

3. Stiahnite si tému ikon s názvom Min – Icon Pack z obchodu Play.

Verzia: 4.0.6.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 4.0.6.1
Aktuálna cena: Zdarma

4. Na plochu si umiestnite ikony aplikácií alebo zložky, ktoré používate najčastejšie.

5. Dlhšie podržte prst na ikone aplikácie/zložky, zvoľte možnosť Upraviť a vymažte ich názov.

6. V rovnakom menu úprav potom stlačte ikonu aplikácie/zložky a z ponúknutých aplikácií vyberte Min. 

7. Z ikon vyberte tú, ktorá sa najlepšie hodí danej aplikácii/zložke. Pomôcť si môžete aj tým, že ikony sú abecedne zoradené podľa názvu aplikácií. Voľbu potom potvrďte tlačidlom Hotovo. 

8. Ak chcete na plochu umiestniť viacero ikon, nastavte si väčšiu mriežku plochy v Nova Nastavenia > Pracovná plocha > Mriežka plochy.

9. Ako widget hodín môžete použiť aplikáciu Minimal ClockPriamo pri pridávaní widgetu si môžete nastaviť jeho parametre – hrúbku písma, grafiky, farbu a podobne. Nezabudnite ani na poslednú možnosť Application To Launch, ktorá vám umožní spustiť aplikáciu hodín po kliknutí na existujúci widget.

Verzia: 1.8.3
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.8.3
Aktuálna cena: Zdarma

10. Po pridaní widgetu na plochu si ho môžete zmenšiť a umiestniť tam, kde sa vám to najviac páči.

11. Hotovo! Samozrejme, tému ikon aj widget hodín si môžete zvoliť podľa svojho výberu.

Tento návod je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý z vás. Postupne vám prinesieme aj prepracovanejšie návody pre pokročilých používateľov a radi prijmeme aj vaše návrhy či návody na ďalšie časti seriálu Android TUNING. Svoje názory a tipy môžete písať do komentárov pod tento článok.

Náš tip
Ďalšie časti seriálu Android TUNING
Disqus Comments Loading...