Android pomôže pri vývoji RCS – nástupcu klasických SMS správ

Klasické SMS správy patria medzi najzákladnejšiu formu komunikácie už niekoľko rokov. Pre mnohých užívateľov sa to ale zmenilo s príchodom smartfónov a využívania internetového pripojenia. Populárne mobilné komunikačné služby ponúkajú oveľa viac ako klasické SMS správy a vo väčšine prípadov sú aj lacnejšie. Aj to bolo dôvodom pre vznik nového štandardu Rich Communications Services (RCS), čo je v podstate nástupca klasických SMS správ.

Na vývoji tejto technológie sa už dnes podieľa množstvo predstaviteľov popredných telekomunikačných spoločností. Vývoj sa teraz dostal do bodu, kedy môžu pomôcť aj inžinieri Google pracujúci na operačnom systéme Android. Spolu s poprednými inžiniermi z telekomunikačných spoločností tak budú pracovať na novom komunikačnom štandarde, ktorý by mal priniesť množstvo funkcií, ktoré poznáme z internetových komunikačných služieb. Napríklad pôjde o možnosť vytvárať skupinové správy či posielať fotografie vo vysokom rozlíšení.

Na pomoc Google prišla aj spoločnosť Jibe Mobile, ktorá je vedúcim poskytovateľom služieb RCS. Spolu s inžiniermi z Google sa pokúsia urýchliť celý proces, aby mohli mobilní operátori čo najskôr svojim zákazníkom priniesť možnosť využívať RCS. Zatiaľ nie je zrejmé, kedy sa tak stane. Podľa všetkého bude vývoj a nasadenie novej technológie trvať ešte pomerne dlho, no nové posily z tímu Android by mali pomôcť celý tento proces urýchliť.

Zdroj: Android Blog

Disqus Comments Loading...